Titolo: ČILE: RIJEČI DRUGOVA OSUĐENIH ZA "SLUČAJ SECURITY"
w-2-wp-285-import-1.png

Riječi druga Carlosa Gutierreza

Drugom Vojnom Tužilaštvu Santiaga

<em>Molimo ovo vojno tužilaštvo, ako tako smatra, da izda nalog za istragu, uz ovlast zatvora, gdje su i gdje će biti premješteni pod nadležnost Usije; protiv prestupnika Juana Manuela Alistea Vege i Carlosa Javiera Gutierreza Quidulea, obojica s ekstremističkom prošlošću i odgovorni za zločin oružane pljačke, koju je pretrpjela podružnica banke Security, u ulici Augustinas br.621, općina Santiago, dana 18. oktobra 20017, gdje je poginuo komandant karabinjera Luis Moyano Farias.

U svrhu obavljanja policijske istrage koju će voditi ova specijalizirana brigada, kako bi dostigla a zatim uhapsila navedene opasne antidruštvene elemente koji su već gotovo godinu dana u bijegu.

Istražna Policija Čilea

Arhiv BIROM, NALOG br. 1467

24. semptembar 2008.</em>

Kad čitam dokumente Istražne Brigade (BIROM) uopće me ne iznenađuje ton ubojica njihovih riječi. Smijao sam se zbog mržnje i straha koji izranjaju iz naših imena. To su strah i mržnja koji oduvijek prate našeg neprijatelja kada se sukobi s osobom koja nije nikada prihvatila život robova i automa koji nudi kapitalistički sistem.

I tko zna da li u teroru koji osjeti ovaj sitem, u strahu od ove neprekidne ustrajnosti, u mržnji prema ovom nepokoravanju pošto u ovom otporu ne postoje ideologije i strukture koje bi mogli napasti ili zatvoriti, osim onih s nepokorenom prošlošću, postoji životna šansa u kojoj naše najbolje gorivo za nastavak borbe predstavljaju naši maleni i njihova sloboda, i koji nas stalno pozivaju da im ostavimo ljepši svijet.

I naspram ove subverzivne stvarnosti, stalna reakcija mržnje i straha sistema i njegovih država postaje socijalna i represivna politika. Ali nije važno što smo, a to ćemo i dalje osjećati. A mi smo dio drugova koji izlažu život riziku za autonomne i slobodarske snove, mi smo dio vrućeg i buntovnog ognja koji grije predivne noći Araucaníje. U našim godinama mi smo dio mladosti koja napada, koja nanosi štete, koja pruža otpor, koja plaši i terorizira sistem i njegovu državu, i ne prihvaćaju čak ni u zatvoru njihov usrani autoritet.

Sedam godina presude na smrt koja visi nad našim tijelima, nalazimo se ovdje s našom prošlošću, ponosni na mržnju i strah, ovdje smo s vama i s vašim neprekidnim otporom.

Dok bude Bijede bit će i Pobune!!!

Carlo Gutierrez Quiduleo

zatvorenik weichafe [ratnik Mapuche, nap.prev.]

CAS [zatvor visoke sigurnosti, nap.prev.]

oktobar 2014.

Riječi drugova Marcela Villaroela i Juana Alistea

Solidarnost između jednakih je konkretno djelo koje nam omogućava da ujedini živote na putu otpora, sukoba i borbe protiv čitavog poretka kojeg je urezbarila kapitalistička država.

Solidarnost kroz kožu i krv dozvoljava nam da prekinemo s modelima koje su oblikovale stare "partije" ili navodni "revolucionarni principi". Društveni rat je konstanta koja djeluje u svakom ćošku gdje je moć postavila svoj stroj dominacije, štiteći društveni mir, zacrtani životni put, gdje se održava kroz pokoravanje, represiju, zatvor ili smrt za sve one koji ne žele plesati po njihovom tonovima ropstva, ispunjenog policijom, suzavcima, kokainom, trošenjem. Sve pod strehom ove ubilačke demokracije.

Vrijednost autonomne subverzije ostaje i dalje nastavak borbe i pozicija-odlučnost suočavanja s državom na individualan ili kolektivan način, dostojanstven, revolucionaran, bez pokoravanja u sadašnjosti gdje svaki čin nadilazi i sakuplja povijest da bi još bolje srušio. Kut života u kojem se susreću u borbi slobodarska srca, spremni da neumorno nastave, odmičući se od hijerarhija ili neplodnih struktura. I dodatno, uvjereni u život spreman na borbu protiv kapitalističke države i njegovog društva-zatvora.

Snage i energije svima koji se bore i pružaju otpor.

Ojačati veze i odlučnost za borbu, uvijek u pokretu i uvijek maštoviti.

<strong>Zatvorenici društevnog rata: Slobodni!

Živio ustanak

Samo nas borba čini slobodnima!

Dok bude bijede bit će i pobune!</strong>

Marcelo Villaroel, slobodarski zatvorenik

Juan Aliste Vega, subverzivni zatvorenik

Izvor: RadioAzione