Titolo: MEKSIKO: VIJESTI O AMELIE, FALLONU I CARLOSU*
w-2-wp-28-import-1.png

"Amelie, Carlos, Fallon. Potpuna solidarnost s našim zatvorenim drugovima. Ni krivi ni nevini."

Prošlo je pet tjedana od posljednjih vijesti o slučaju anarhista koji se nalaze u pritvoru od 5. januara (5E).

Budući da glavni tužitelj Republike nije uspio pronaći dovoljno dokaza da održi optužbu za terorizam i organiziranu delinkvenciju protiv troje drugova, slučaj je prešao glavnom tužitelju Mexico Citiyja, uz optužbu za uništenje imovine te napad na javni red i mir.

Sudski proces se trenutno nalazi u fazi podnošenja dokaza, a prvo ročište će se održati drugog ili trećeg aprila.

Amelie i Fallon se nalaze u ženskom zatvoru Santa Martha, a Carlos u zatvoru Oriente.

Amelie i Fallon su nalaze na odjelu s ostalim zatvorenicima. Carlos je i dalje na odjelu Posmatranja i Klasifikacije.

Želimo nešto šire reći o Carlosovoj situaciji, bolje opisati uvjete u kojima živi na tisuću zatvorenika u zatvorima Mexico Cityja.

U tim zatvorima postoji velika mreže korupcije i suradnje između vlasti i pojedinih zatvorenika koji reproduciraju logiku zatvora igrajući ulogu tamničara nad ostalim zatvorenicima. Ta mreža korupcije i suradnje ne samo da osnažuje disciplinarnu ulogu zatvoru, već predstavlja istovremeno i ogroman biznis, pošto je većina zatvorenika primorana da plaća za sve: posjete, pozive itd., kako bi izbjegli da ih pretuku oni zatvorenici koji uživaju zaštitu upravitelja, i koji u zamjenu dobivaju dio tog novca. Ti zatvorenici održavaju kontrolu praktički nad svime u zatvoru.

Čuli smo da je prije nekoliko dana Carlos imao problema s jednim zatvorenikom, s kojim je došlo do tučnjave, zbog čega su obojica najprije dobili batina od stražara, a zatim zatvorena u izolaciju na 9 sati. Nakon što su oslobođeni iz izolacije Carlos je odveden na klasifikaciju, gdje je zatraženo da plati ako želi izbjeći zadaću čišćenja poznatu kao "fajina". Naš je drug odbio da plati. "Fajina" se sastoji od čišćenja određene zone ali u okvirima teških vježbi. Tokom prvog dana "fajine" Carlosa su ponovno pretukli zatvorenici, u nadi da poklekne kako bi i dalje nastavio plaćati.

Danas znamo da se naš drug razbolio zbog vlage kojoj je bio podvrgnut tokom izolacije, te da ga boli kičma zbog premlaćivanja. No, ostaje i dalje snažan i uvjeren u svoje ideje.

Amelie i Fallon nisu prošli kroz slične situacije.

Pozivamo na izražavanje solidarnosti s našim zatvorenim drugovima. Nastavit ćemo izvještavati o njihovoj situaciji.

Sloboda za Carlosa, Amelie i Fallona!

Solidarnost s Mariom Gonzálezom!

Pozdravi našem drugu Tripi, nemoj nikada stati!

Cruz Negra Anarquista México

http://www.sabotagemedia.anarkhia.org/2014/04/mexico-5e-update-on-trial-dates-and-carlos-situation/

<em>*5. januara 2014. povodom napada na zgradu Meksičkog ureda za komunikacije i transporte, i na Nissan koncesionara u Mexico Cityju, uhapšena su tri anarhista: Fallon Poisson i Amélie Trudeau iz Kanade, te Carlos López Martin iz Meksika. Do sada se nalaze u pritvoru pod optužbom za terorizam, sabotažu, organiziranu delinkvenciju i uništenje imovine [nap.prev.]

Amélie Trudeau / Fallon Rouiller

Calzada Ermita - Iztapalapa No 4037 - Colonia Santa Martha Acatitla - Delagation Iztalpalapa - C.P. 09560 - Mexico

Carlos López Marin

Reclusorio Preventivo Oriente - Calle Reforma #50 - Col. San Lorenzo Tezonco - Delegation Iztapalapa - C.P. 09800 - Mexico

**Jorge Mario Goznalez Garcia, januara 2014. osuđen na 9 godina i 5 mjeseci zbog napada na javni red i mir [nap.prev]

</em>