Titolo: SANTIAGO [ČILE]: POKUŠAJ EKSPLOZIVNOG NAPADA NA CRKVU
w-2-wp-27-import-1.png

Prenosimo izjavu pronađenu u Crkvi Bezgrešnog Začeća, u imućnoj četvrti Vitacura (Santiago). Po riječima najveće hulje, Marcela Lepína, bomba se sastojala od baruta sabijenog u plinsku cijev i trebala se aktivirati tajmerom, koji nije funkcionirao. Zbog čega je Policijska Grupa Specijalnih Operacija aktivirala napravu, da bi se izbjegla šteta.

Bombu su pronašli ujutro 29. marta radnici koji rade na restauraciji crkve i pozvali pandure iz 36. Uprave. Podsjećamo da je ovu crkvu već 29. aprila 2010. napala Grupo Vengativo Mauricio Morales [osvetnička grupa, nap.prev.], prouzročivši štetu.

Ktomu, danas je, tokom nedjeljne mise, stigla dojava o bombi, zbog čega je prekinuta liturgija.

Prenosimo izjavu pronađenu u crkvi i objavljenu u štampi:

ZNAMO DA SE NE BORIMO ZA POBJEDU, VEĆ DA BI VIDJELI NJIHOV PAD!

KADA JE NAŠ CILJ USMJEREN NA NJIHOVO UNIŠTENJE, GUBIMO STRAH!

Naša je borba usmjerena na uništenje čitavog ovog smeća postojećeg društva, koje je buržoazija stvorila, za sebe. Nećemo mirovati, niti ćemo im dozvoliti da žive u miru, mi uvijek neprekidno i svakodnevno napadamo, budni, s mržnjom, s bijesom, odlučni i uvjereni da nema povratka, da neće postojati "pravednije" društvo, da zatvori neće nestati, da nijedna vlast neće biti bolja od prethodne, nećemo odustati od našeg neprijateljstva. Zato smo uvjereni da je najkonkretniji način za vođenje naših života/ove borbe propaganda djelom, napadom, direktnom akcijom.

Ovaj put smo odlučili da će naš cilj biti jedan od najodgovornijih za današnju strahovitu bijedu ovog društva, zbog premoći i otuđenja klera, religije, crkve, odgovornih za brojne masakre, za ljudsku glupost, za eksproprijaciju zemlje, smatrajući se gospodarima svega... Pasti će! Vidjet ćemo ih, večeras, u našim očima radosno i veselo eksplodirati. Neka znaju da nisu blindirani, da nisu imuni na sve, da su ranjivi kao svaka policijska stanica, da ih samo želimo gledati kako gore!

S jedna strane vodimo Angryja, Maurija, Matiasa, Claudiju, s druge strane hodamo uz zatočene drugove i drugarice, Sol, Monicu i Panchita, Juana, Freddyja, Marcela, Carlosa, Hansa, Victora, Alpaca i Hermesa, Alberta Olivaresa, zato jer ih vidimo uz nas, prisutni su pri svakom napadu, nikad poraženi i nikad tihi.

Neka se ova i brojne druge eksplozije rasprsnu na njihovim licima, gospodara svijeta.

Ljubavlju i otporom obitelji Vergara Toledo.

LXS Angry Brigade

Istinto Salvaje via RadioAzione