Titolo: ATENA [GRČKA]: ZAPALJENA 4 VOZILA KONCESIONARA ŠKODA (30.06.2014.)
w-1-wp-135-import-1.png

Masovni štrajk glađu započeo je u većini zatvora u ponedjeljak 23.08. Na taj se način zatvorenici bore protiv novog nacrta zakona o stvaranju zatvora maksimalne sigurnosti i preustroja-pooštrenja kaznenog zakona.

Kreiranje zatvora maksimalne sigurnosti dovršava slagalicu represije koja se sistematično strukturirala kroz posljednje godine. Kada je potrošačka maska pala i kada su se halucinacije društvenog tijela o miroljubivom životu urušile, moć je pokazala svoje pravo lice. U tom je trenutku dah društvenog prevrata stegnuo vrat "moćnika", a plač razbaštinjenih na društvenim marginama opasno zazviždao u njihovim ušima. Država i interese koje štiti, mora kazniti one koji se usude dovesti u pitanje putem djela njenu svemoć. One koji vide dalje od pljesnivog sterilnog života kojeg nam prodaju i usuđuju se slijediti svoje snove.

Ove riječi posvećene su svim nepokorenim i neukrotivim zatvorenicima koji su odabrali štrajk gladi kao sredstvo otpora protiv neljudskog i osvetničkog gnjeva države i njenih mehanizama.

Svima koji odbijaju predodređeni datum smrti i ostaju živi.

Svima koji hodaju nepokolebljivo i agresivno ulicama društvene inercije.

Odlučnim borcima današnjice, sada i ovdje, beskompromisnim i sukobljenim pobunjenicima.

Tebi, kojeg rašireni autoritarni gnjev nije pokolebao, već si stao si na buntovnu stranu ustaničkog života do samoga kraja...

Zato smo mi, u ranim satima ponedjeljka 30.06., zapalili 4 vozila koncesionara Škoda na području Gerakas, kao mali doprinos solidarnosti s masovnim štrajkom gladi zatvorenika. Pozivamo na kulminaciju i pojačanje raznovrsnih akcija protiv glasanja nacrta zakona o zatvorima maksimalne sigurnosti idućih dana.

SNAGE BORBI ŠTRAJKAŠIMA GLADI

NIŠTA NIJE GOTOVO SVE SE NASTAVLJA

ZAPALIMO ZATVORE ŠIROM SVIJETA

Conscious Outcasts

Izvor: InterArma