Titolo: BRISTOL [UK]: ROUGE BRIGADE-FAI/ELF PREUZIMA ODGOVORNOST ZA 4 ZAPALJENA VOZILA - 30.06.2014.
Argomenti: Rivendicazioni, ELF, FAI, UK
w-1-wp-136-import-1.png

Jutros prije zore pokrenuli smo ciljanu vatrenu orgiju duž Glebe Road - koja susreće glavnu istočnu bristolsku ulicu, Church Road - i zapalili poslovna, luksuzna, zaštitarska i lovačka vozila. Vatrena stihija u arterijama grada-zatvora! Da bi prekinuli laž socijalnog mira i zaoštrili napade!

Hitne službe bile su prespore da bi uhvatile odgovornog, dok je prazna ulica bila osvijetljena kao bakljama, s jednog kraja na drugi. U par riječi, odabrana vozila bila su sastavni elementi života koji zastupaju i nameću.

Virgin Media opskrbljuje televizijom i internetom te nacionalnom mrežom optičkih kablova. Kako bi nas zadržala upletene u modernu informacionu ekonomiju, a spektakl slavnih, video-igrica i reklama su njihov biznis. Uništimo ono što nas pripitomljuje i zapanjuje!

Skupocjeni auto kao Quattro je dodatni šamar kako siromašnima tako i planetu. U imućnim kvartovima ili četvrtima pod gentrifikacijom su uobičajeni, u Engleskoj kao i u Argentini, u Sydneyu kao i u Berlinu, samo čekaju da ih mi uberemo.

BMW zaštitarsko vozilo u pepelu znači jedan manje koji će obavljati svoju zadaću, diljem UK-a, razdvajanja imućnika od siromašnih prijetnjama ili silom, šireći matricu videonadzornih kamera ispod kojih prolazimo na stotine puta dnevno. Lakeji postojećeg poretka odabrali su svoju stranu! Ustanička akcija protiv graditelja autoriteta iznad nas, oko nas i unutar nas.

I jedan aktivan lovac na lisice ili pobornik i promicatelj ubijanja divljih životinja iz puke zabave - odnosno vlasnik terenca 4x4 s naljepnicama u korist lova - dobio je također svoj zapaljivi poklon. Neki ovaj krvavi sport nazivaju barbarskim, ali on u stvari savršeno odražava prezir prema neljudskim bićima, pravo više klase te također međuklasnu suradnju koja je temelj i sadržaj civilizacije. Pretvorimo bogate i njihove lakeje-terijere u lovinu i gonimo ih u gradovima i selima.

Ovo djelo se podudara s pozivom na kolektivno djelovanje u znak podrške našem zatvorenom bratu G.Pombu da Silvi (Španjolska), koji se opire prisilnom premještaju na odjel maksimalne sigurnosti. Nadamo se da će naši vatreni pozdravi kroz zatvorske rešetke doprijeti i do lutajućih vučica A.Trudeau i F.Rouiller, kao i do druga C.'Chivo' Lopeza (Meksiko) - svo troje terete se za napad molotovom na državu i kapitalizam. Mislimo i na neimenovane borce za oslobođenje životinja koje je tužitelj pokušao povezati s anarhističkim časopisom UpprorsBladet (Švedska), te na suosuđenog koji je također pametno šutio pred pandurima. Dok će A.Cospitu i N.Gaiju. G.Iacovacciju i A.Antonacciju biti suđeno idućeg 4. jula, koristimo priliku da osvijetlimo njihove ćelije toplinom naše solidarnosti. Zatvorenici na ulice, trčeći divlje i slobodno!

O OPTUŽENIMA U BRISTOLU

Saznajemo iz šljama-štampe da je ujutro 12. juna policija zaustavila jednu osobu u vozilu, na području Bradley Stoke, pod sumnjom da se spremala počiniti kazneno djelo, te je zatim uhapšena zbog sumnje da je podmetnula četiri požara. U kontekstu četiri koordinirane sabotaže koje su počinjene prije nekoliko dana te prekinule brojne telefonske i radio signale - a za sve su odgovornost već preuzeli Live Wire-FAI/ELF, kao što izvještava šljam-štampa i prenose stranice anarhističke kontra-informacije (mada su moderatori Bristol Indymedia još jednom prešutjeli događaj).

Nakon odzvanjajuće tišine lokalnog anarhističkog pokreta, prvu stvar koju želimo reći - mada nitko od nas, naše šire mreže ili prolaznih afiniteta ne poznaje tu osobu, ili njezine sklonosti ili suučesništva - da je represivnom potezu države cilj obeshrabriti slične akcije i da nećemo stajati spokojni. Ili je policija nasumice uhitila u nastojanju da ušutka neke kritike koje su joj uputili regionalni i nacionalni mediji zato što nije uspjela spriječiti niz anarhističkih napada na tom području, što bi značilo da se radilo o neuspješnoj provokaciji pošto se akcije nastavljaju; ili se pak ta osoba zaista te noći pripremila da se nekako bori protiv sistema - pojedinačno, u kontekstu decentraliziranih neformalnih grupa otvorenih svakome kao FAI ili ELF, ili anonimno - što znači da se radi o potencijalnom drugu i zato ga trebamo braniti kao takvog.

Izgleda da policiju za sada baš i ne zanima previše uhapšena osoba, jer iz šljama-štampe doznajemo da je otpušten uz kauciju nakon ispitivanja, ali pozivamo svakoga tko posjeduje više informacija da ih objavi kad to bude bilo moguće.

U međuvremenu, solidarnost s Live Wires i sa svakim tko dijeli njihove motivacije za počiniti isto!

Informal Anarchist Federation/Earth Liberation Front

Rogue Fire Brigade

Izvor: Act For Freedom Now