Titolo: Zurich / Saint Gallen [Švicarska]: Pretresi zbog navodnog podmetanja požara (10.07.2016.)
z-s-zurich-saint-gallen-svicarska-pretresi-zbog-na-1.jpg

Dino Don – Država je!

U nedjelju 10. jula ponovno su izvršeni pretresi, ovaj put domova u Zurichu i Saint Gallenu. I ovaj puta tri. Od onoga što smo uspjeli doznati nalog za pretres ovlastilo je tužilaštvo iz Zuricha zbog „podmetanja požara itd.”. Pažljivijim čitanjem naloga za pretres postalo je jasno da se radi o navodnom podmetanju požara na antenu telekomunikacija u Waldebergu, 8037 Zurich, u noći iste nedjelje.

Dok su u Zurichu pretrese izvršili policajci u uniformi i civilu, kopilad u Saint Gallenu je iskoristila trenutak za uvježbavanje: razbijačem vrata, fantomkama i strojnicama na desetine „nadobudnih holivudskih pandura” krenulo u juriš na pretres, primoravši stanare da legnu na pod, kontrolirajući svaku sobu od vrha do dna. Osim, za njih, nezadovoljavajućeg ishoda – u sva tri slučaja otišli su s mjesta bez da stave lisice – još jednom su, ovim djelom, dokazali što je policija uistinu: represivna ruka države, opremljena svim sredstvima da je zaštiti i neutralizira njene potencijalne neprijatelje. A u tu kategoriju spadaju svi koji ne prihvaćaju neosporni autoritet nad vlastitim glavama, svi koji ne prihvaćaju da budu isključeni iz bogatstva društva, koji ne prihvaćaju otuđenost, izoliranost i nadzor putem tehnologije, dok se svakodnevno država razmahuje prividnim jedinstvom, srećom i neograničenim šansama.

Ako bi navedeni razlog naloga za pretres govorio o zaista počinjenom djelu, potrebno je onda stati u obranu tog djela, usmjerenog na strukture koje pripomažu pretvaranju naše autonomije u ropski život, koji diktiraju radio-valovi antena.

Zato jer je svakom požaru potrebna iskra... [na njemačkom „funkstation” je antena, a „funken” iskra, iz čega proizlazi igra riječi iskra/antena, nap.prev. na talijanski]

Napomena: u kontekstu pretresa policija je tražila jednu specifičnu osoba, bezuspješno. Do danas, 29.07., nemamo dodatnih vijesti o hapšenju te osobe. Želimo mnogo snage drugu na njegovom putu izvan kandži države.