Titolo: BERLIN [NJEMAČKA]: LUKSUZNA STANARSKA ZGRADA VANDALIZIRANA KAMENJEM, BOJOM I ZAPALJENIM BARIKADAMA (29.05.2016.)
w-7-wp-772-import-1.png

Berlin, 29. maja 2016.

Sastali smo se u Alte Jakobstrasse da bi učinili vidljivim bojom, kamenjem i vatrom naš bijes protiv marginalizacije, izbacivanja i nadzora, te naš prezir prema gradu bogatih.

Mete naših djela bile su novoizgrađeni luksuzni "Fellini Residences", luksuzna stambena zgrada u izgradnji u vlasništvu agencije za nekretnine Patrizia, jedan ured gradilišta, jedan ured nekretnina agencije, jedan transformator Vattenfall, različita skupocjena vozila, jedan hotel i jedan supermarket. Zaštitili smo se povlačenjem uz dvije zapaljene barikade i čavlima s četiri oštrice.

Nove luksuzne zgrade predstavljaju urbani razvoj koji pogoduje bogatima te jasno pokazuje podjelu između bogatih i isključenih.

Dok jedni u svojim stanovima uživaju u "sentimentalnom scenariju kvalitete talijanskog života", puk se drži na udaljenosti nadzornim kamerama. Dok jedni nazdravljaju rastu vrijednosti, drugi se trebaju plašiti deložacija.

Tko se samostalno organizira, izvan logika izrabljivanja, i zaposjedne urbani prostor okusit će pendreke policije, kao nedavno na jednoj uličnoj kurdskoj zabavi u Kreuzbergu, ili u ponovljenim okupacijama jednog društvenog centra.

Ako čitav kvart pruži otpor, odmah se stvori "opasna zona" koju se terorizira šikaniranjem, kontrolama i nasiljem. Tko misli da može represijom ubiti glasove i djela onih koji se suprotstavljaju i štite od deportacija, griješi. Tada dolazimo mi, kada ne očekuju, i napadamo tamo gdje se odvijaju svinjarije ove politike.

Dok se zarađuje na stambenom prostoru naša inicijativa se zove sabotaža i uništenje. Svaka deložacija ima svoju cijenu!

Energetska multinacionalka Vattenfall predstavlja prljave poslove u prirodnim resursima, među kojima su i rudnici lignita u Lausitzu. Na svjetskom nivou bjesni rat za podzemna bogatstva, zbog čega diljem svijeta dolazi do ekoloških katastrofa, odgovornih za bijedu i deportacije. Zbog jednog visoko tehnološkog svijeta ovo društvo gazi preko leševa i ne gleda nikom u lice. Nakon desetljeća zaglupljivanja i otuđenja dovoljno je apatično da više ni ne primijeti da se nalazimo na vlaku koji juri pravo u zid...

Ali radosno gledamo preko granica zemlje i vidimo požare na horizontu, koje su zapalili mladi i radnici u Francuskoj, isto kao i na brojnim drugim mjestima ovog svijeta gdje izbija pobuna protiv vladajućih uvjeta.

Prepoznajemo vas i šaljemo vam naše solidarne i plamene pozdrave!

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ