Titolo: PRAG [ČEŠKA]: NARUŠEN RAD 4 INSTITUCIJE, U ZNAK SOLIDARNOSTI SA ZATVORENIM ANARHISTOM U ŠTRAJKU GLAĐU, MARTINOM IGNAČKOM (01.06.2016.)
w-7-wp-751-import-1.png

Danas popodne Ćelija Crni Juni poslala je medijima i policiji izjavu o postavljanju improvizirane eksplozivne naprave na 4 mjesta u Pragu. Konkretnije, u zgradu Visokog suda, na Kriminalistički institut češke policije, u parlament i u Češku televiziju. Do eksplozije nije došlo ili nije moglo doći. Namjera je bila evakuacijama narušiti rad tih institucija, koje koordiniraju zločin.

Sve se to zbilo u znak solidarnosti s anarhistom Martinom Ignačkom, koji je 27.05.2016. odlučio da u istražnom zatvoru Pankrac krene u štrajk glađu, zbog produženja pritvora. Martin Ignačak je optužen za pripremanje terorističkog napada. Već se više od godinu dana nalazi zatvoren u istražnom zatvoru, unatoč činjenici da je samo žrtva provokacije policijskih agenata. K tome, tužiteljstvo nije još iznijelo ni jedan dokaz kojim bi dokazali istinitost tih ozbiljnih optužbi. Čitav je proces stalno popraćen mješavinom manipulacija, laži, šikaniranjima i uskraćivanjem ljudskog dostojanstva.

Današnje djelo Ćelije Crni Juni je odgovor na navedenu situaciju. Ovim je djelom privremeno narušen rad institucija koje sudjeluju u tome. Kriminalistički institut češke policije koji je započeo progon anarhista i drugih protivnika organiziranog kriminala, odnosno kapitalizma. Parlament je pak zakonodavna moć koja organizirani kriminal stavlja u zakonske okvire. A sud igra ulogu pacifikatora opozicije, šaljući u zatvor svakoga tko se suprotstavi kapitalizmu i zastrašujući one koji to podržavaju. Svi mediji imaju u tome potpornu funkciju propagandističke manipulacije. Kada zakonodavstvo, policija i pravosuđe napadnu anarhiste zbog njihovog slobodoumnog stava, mediji ih prikažu kao krvoločne teroriste kako bi stvorili sveopće ozračje straha. Ali kada anarhist Martin Ignačak krene u štrajk glađu kako bi se domogao svojeg dostojanstva, onda mediji o tome šute. Kao što šute o terorističkim aktivnostima države, koje stalno padaju na naše glave.

Ćelija Crni Juni raširila je zastrašujuću poruku. Možda je nekog pogodio strah od prijeteće eksplozije, do koje nije došlo. Možda će netko zbog tog djela biti smatran teroristom. U biti, cilj je bio prekinuti rad institucija koje koriste terorističke metode neprekidnog zastrašivanja. Donose zakone koje nas stalno održavaju u pokornosti. Teroriziraju svakoga tko im se suprotstavi. Zatvaraju, sude, premlaćuju, prisiljavaju, kažnjavaju, prijete i nanose strah pri svakom izrazu nesuglasja s ovim sistemom izrabljivanja i represije. Širenje dezinformacija i prešutkivanje je bitno kako bi se održalo stanje organiziranog kriminala u pokretu.

Ćelija Crni Juni je ovim djelom pokušala barem na kratko i simbolično to prekinuti. Martin Ignačak je u štrajku glađu o kojem mu ovisi život. Zato je potrebno uložiti sav trud da bi istakli situaciju i vršili pritisak.

Ćelija Crni Juni (01.06.2016.)

Izvor: Jailbreaking