Titolo: ITALIJA: PROJEKT FENIKS - ČIN 13.
w-7-wp-73-import-1.png

Stvorili smo Zavjeru Crnog Ognja napadom izvedenim 7. maja 2014. Dvije godine od dana kada su naši anarhistički drugovi i braća Nicola Gai i Alfredo Cospito vatrenim oružjem napali izvršnog direktora poduzeća Ansaldo Nucleare, Roberta Adinolfija. Njima su, s osvetom i ljubavlju, posvećena ova naša djela.

U noći 7. maja postavili smo zapaljivu napravu na benzinsku stanicu. Međutim, naprava, možda loše napravljena zbog neiskustva, nije izvršila destruktivnu zadaću putem požara, ali fizički naoružani s nekoliko kliješta presjekli smo sve cijevi za točenje goriva. A samo mjesec dana ranije fizički smo napali nekoliko bankomata.

Proveli smo mnogo vremena razmišljajući o informalnosti i o formiranju akcijske grupe. Tokom tih razmaztranja, između osmijeha i strepnji, živih rasprava, želja i tjeskoba, projekata i strategija, odlučili smo da stvorimo Zavjeru Crnog Ognja i da uđemo u rat protiv megastroja Moći.

Mi smo Anarhisti od akcije, odbacujemo svaki centralistički model organizacije koji bi ublažio naš sukob sa cjelokupnim postojećim.

Govorimo o novoj Anarhiji i neprekidnoj konfliktualnosti, bez dogmi i "revolucionarnih avangarda".

Kao Zavjera Crnog Ognja mi smo, i biti ćemo, neformalna mreža autonomnih ćelija direktne akcije. Mreža koja se bori za Anarhiju sa kazaljkama na Sada i Ovdje.

Definitivno napuštamo pognutu glavu Socijalnog anarhizma i prelazimo u neprekidni sukob sa svakim oblikom Moći, bez ustupanja naspram pravosudnih posljedica, stavljajući se potpuno u igru.

Mi smo Anarhisti a ne advokati zabrinuti za zakone našeg neprijatelja

Oslobađamo se omče oko vrata, frustracije i poraza.

Sve akcije koje ćemo izvršiti i za koje ćemo preuzeti odgovornost kao Zavjera Crnog Ognja su dio rata koji objavljujemo Moći, civilizaciji i njenom društvu.

Nažalost, rijetki su oni koji danas pričaju i predlažu egzistencijalnu subverziju naših životnih uvjeta, koji se bore za potpuno oslobođenje naspram degradacije naše egzistencije.

Egzistencija koja se vrednuje na temelju mrtvih predmeta i iluzija. Zato, za nas ne postoji pitanje da li smo više ili manje slobodni na ovom svijetu, već da li prihvaćamo i dalje živjeti na način koji nas guši. Vidimo oko sebe mnogo ljudi, uključujući siromašne, radnike, zatvorenike, imigrante itd. koji žive ovisni o ovome svijetu i o njegovoj civilizaciji, kao da je to najdragocjenija stvar koju imaju.

Zato mi, kao Anarhisti Nihilisti, objavljujemo rat svemu, kao ruci koja drži bič tako i leđima koja ga podnose. Smatramo da nije dovoljno posvetiti se tolerantnim ideologijama koje uvijek nude izgovor za nepomičnost i pasivnost "izrabljivanog naroda". Upravo taj "ugnjetavani narod" svake četiri godine glasa za svoje tiranine, i taj isti "narod" pronalazi u svojim gospodarima uzore koje će oponašati, i pada u ekstazu opijen drogom potrošnje, i religiozno vjeruje u vlasništvo, i traži "još više policije, još više zatvora, još više tehnologije...".

Polazeći od navedene kritike izranja Nihilistička Anarhistička tendencija i naša antidruštvena perspektiva.

Ova djela za koja preuzimamo odgovornost ovom izjavom uključujemo u FENIKS PROJEKT, počinili smo ih za nas, za našu braću i naše sestre u ratu protiv svakog oblika moći, za naše drugove i našu drugaricu iz ZVĆ koji se nalaze u zatvoru, kao i za one koji nastavljaju vani, za drugove Gianlucu Iacovaccija i Adriana Antonaccija, za Niccolòa Blasija, Claudia Alberta, Mattiu Zenottija i drugaricu Chiaru Zenobi, kao i za sve drugove i drugarice na odjelima Visoke Sigurnosti ovdje u Italiji kao i u svakoj drugoj zemlji, za Andreasa Tsavdaridisa i Spyrosa Mandylasa, za našu braću i naše sestre zatočene u tamnicama moći diljem svijeta, od Indonezije do Južne Amerike.

ZAVJERA CRNOG OGNJA - FAI - FRI

<strong>NIŠTA MANJE OD SVEGA!

SA KAZALJKAMA NA SADA I OVDJE!</strong>

Izvor: RadioAzione