Titolo: ZATVOR KORYDALLOS - ATENA [GRČKA]: TEKST ANARHISTIČKE GRUPE URBANE GERILE "ZAVJERA VATRENIH ĆELIJA" UOČI SUĐENJA (20.04.2016.)
w-7-wp-702-import-1.png

20. aprila započinje drugostupanjsko suđenje ne samo protiv ZVĆ i njihovih djela, nego i protiv drugih anarhista optuženih za revolucionarno nasilje. Svi ti procesi spojeni su u jedno jedino suđenje, kako bi poslužili različitim i paralelnim sudskim manipulacijama protiv optuženih.

Što se nas tiče jasno izjavljujemo da smo naspram zakonskog procesa ove sudnice, kao i prema svim drugima, sasvim ravnodušni. Međutim, iako nas zakonska dimenzija ne zanima, želimo iskoristiti priliku da još jednom stanemo u obranu djela Zavjere Vatrenih Ćelija, da pretvorimo još jedno suđenje u arenu gdje anarhija stoji naspram neprijatelja slobode. Priliku da se ponovno suočimo s tehnokratskim lakejima Pravde i dokažemo im da su oni odgovorni za bijedu koju njihovo postojanje donosi.

Polazna točka državne represije, napad i upad u kuću u Halandriju 23.09.2009. te hapšenje Harisa Hadzimihelakisa - člana Zavjere te drugih povezanih sa slučajem ili ne, kao i masovni progon koji je uslijedio, predstavili su veliko iznenađenje bitnom dijelu anarhije. Činjenica je da je velika sjena straha uzrokovala jednu sveopću paralizu koja je pridonijela prekidu agresivne polimorfije, koja se bila odvila između 2008. i 2009., pošto su direktne akcije postepeno bile sve rjeđe.

Na nadolazećem suđenju unutar sudnice, jedan dio povijesti Zavjere Vatrenih Ćelija, koju država nastoji kazniti putem mrtvih slova stranica krivičnog zakona, koji predstavlja vrhunac represije protiv anarhističkih zatvorenika, ponovno će zaživjeti.

Brojni požari protiv države i kapitalističkih meta, bombe u domovima političara, nalozi za hapšenje, zatočeništvo, ilegala, eksplozivne naprave na sudovima, u zatvorima, bankama, domovima fašista i drugih neprijatelja revolucionarne ideje, naše su vlastito subverzivno iskustvo pošto proizlaze iz Zavjere, i kao takvo ćemo obraniti.

Politički braneći naša djela želimo jasno reći da se i dalje ne kajemo za naše izbore i djela Zavjere Vatrenih Ćelija, te da želimo prekinuti falsificiranje naše povijesti kroz zakone i uštogljeni jezik sudaca, vračajući joj prava obilježja, kao što je odluka jedne anarhističke grupe da se naoruža i da izvede napade na sistem i njegove lakeje.

Činjenica da nakon toliko godina zatvora i dalje neprekidno podržavamo anarhiju, urbanu gerilu i izbor sveopćeg napada na postojeće, predstavlja naš način da ostanemo protivnici ovog društva i njegove civilizacije.

Sedam godina kasnije, dakle, mi se ne kajemo ni za što. Zavjera Vatrenih Ćelija je više nego jedno obično sredstvo. Ona je dio naših života i nećemo se nikada nje odreći.

Jer, kad bi mogli vratiti vrijeme ponovno bi krenuli istim putem, zato što vatra anarhističke pobune još gori u našim srcima.

Danas više nego ikada potrebno je koordinirati našu strast kako bi uništili autoritarne strukture koje nas okružuju, i krenuti u borbu tražeći slobodu kroz tisuću akcija koje pokušavaju prekinuti normalnost društvenog stroja.

Nukleusi Neformalne Anarhističke Federacije, anonimni drugovi koji remete mir kapitalističkih metropola svojim napadima, višestruko anarhističko djelovanja koje prekida funkcioniranje suvereniteta, projekt Crni Decembar, Ustaničko Udruženje Teorije i Djela, sve su to samo dijelovi mozaika djelovanja koji još jednom grade anarhiju, istinsku opasnost moći i njenoj civilizaciji.

Pretvorimo te planove u svakidanji rat protiv države i krenimo u neprekidnu borbu za preporod stalnog anarhističkog ustanka.

Opklada i dalje stoji...

Sve se nastavlja....

<em><strong>Članovi Zavjere Vatrenih Ćelija - FAI/IRF

Damianos Bolano</strong></em>

Giorgos Nikolopoulos

Michalis Nikolopoulos

Theofilos Mavropoulos

Panagiotis Argyros

Harris Hatzimichelakis

Izvor: 325