Titolo: SANTIAGO [ČILE]: FAI-FRI DETONIRALA ZVUČNU BOMBU ISPRED UREDA PODUZEĆA ZA UPRAVLJANJE AUTOPUTOM "VESPUCIO SUR" (12.03.2016.)
w-6-wp-673-import-1.png

"Tiha, instinktivna koordinacija solidarnosti ne prouzrokuje samo velike neprilike normalnom životu na različitim stranama svijeta, nego i jača naše veze, naglašava da ne postoje granice i da nam nisu potrebne vođe ili vertikalne strukture kako bi napali nekoliko rešetaka istog kaveza" - Riječi drugova iz Brazila u izjavi za preuzimanje odgovornosti za podmetanja požara u znak solidarnosti s Monicom Caballerom i Franciscom Solarom

Rano u subotu 12. marta detonirali smo zvučnu bombu ispred ureda za upravljanje autocestom, "Vespucio Sur", u središtu Santiaga. Odlučili smo da naša meta bude jasna i da izvršimo napad u trenutku kada nema prolaznika, zato što smatramo nepoželjnim raniti osobe koje nemaju nikakve veze s metama naših napada.

Smatramo da borba protiv civilizacije se ne treba razlikovati, ili odvajati, od borbe protiv svih oblika autoriteta. Utvrdili smo da poduzeće za upravljanje autocestom predstavlja važne arterije koje stvaraju mrežu dominacije, olakšavajući napredak civilizaciji, dok sebe obogaćuju kroz nametanje urbanizma koji služi interesima moći.

Kako sadašnjost tako i prošlost dokazuju da su se zameci iz kojih se rađa autoritet razvili u zajednicama koje su postojale prije civilizacije, a manifestirali su se u grupama koje su ostale izvan civilizacije. Zato je naša borba u srži ANTI-AUTORITARNA. Zato osjećamo potrebu da se distanciramo od samozvanih "eko-ekstremnih tendencija" koje promiču indiskriminirani napad, oprečan ideji "protiv svih autoriteta". Takve ideje nisu ni "evolucija" ni "radikalnije", nego su u biti suprotnost. Nismo zainteresirani za virtualne polemike s njima, preferiramo dijalog s našim drugovima putem djela.

Naši drugovi su oni koji se postavljaju, životom i djelima, kao neprijatelji svih oblika dominacije, i sprovode u djelo svoju solidarnost s drugovima, koji ostaju dostojanstveni i borbeni čak unutar kaveza moći.

... Drugovi kao Monica Caballero i Francisco Solar, koji su uzdignuli naš ustanički duh svojim vedrim i prkosnim stavom pred španjolskom sudnicom. Međunarodna solidarnost neće prestati okončanjem suđenja!

... Drugovi kao Javier Recabarren, mladi ustanički anarhist umro u martu 2015. nakon što ga je pregazio autobus.

... Drugovi kao Sole i Baleno, pronađeni mrtvi u ćelijama talijanske države 28. marta 1998.

... Drugovi kao Jonny Carigueo, mladi anarhist koji je umro nakon što su ga pretukli policajci koji su ga uhitili na prosvjedima tokom Dana Mladog Borca, 29. marta 2008. u kvartu Pudahel.

... Drugovi kao Joaquin Garcia koji je 9. marta ranio Alvara Corvalana, bivšeg šefa tajne službe diktature, u zatvoru maksimalne sigurnosti.

... Drugovi kao neumoljivi anarhisti iz Zavjere Vatrenih Ćelija koji su danas suočeni sa suđenjem zbog pokušaja bijega iz zatvora.

Uz naše drugove nastavit ćemo jačati naša djela i izoštravati naše ideje.

Slijedeći korake Severina, Lambrosa Foundasa i Mauricia Moralesa... za širenje anarhističkih/anti-autoritarnih ćelija raznovrsnih djela!

Protiv svih vođa.

Protiv civilizacije i svih oblika autoriteta.

SMRT DRŽAVI I DUG ŽIVOT ANARHIJI!

Ćelija Individualističkih i Anarhističkih Nihilista za Anti-Autoritarni Ustanak

Neformalna Anarhistička Federacija / Međunarodni Revolucionarni Front

Izvor: 325