Titolo: BERLIN [NJEMAČKA]: ZAPALJENO VOZILO THYSSENKRUPPA
w-6-wp-601-import-1.png

"Nalazimo se u procesu kvalitativnog jačanja "civiliziranog rata", u kojem sreća jednog živi uz patnju drugog [...].

U tom kontekstu anarhija poprima jednu stratešku šansu da zapali sve oblike političkog zastupanja i da postane front otvorenog rata, a ne konvencionalnog, protiv moći, koji će pretvoriti različitost i pluralizam stavova unutar anarhističke zajednice u prednost, i ujedinit će ugnjetavane koji budu odlučili slomiti lance pokornosti u stvorenim središtima borbe. [...]

Mjesec koordiniranih djela kako bi se međusobno upoznali, izašli na ulice i uništili izloge trgovačkih centara, okupirali škole, fakultete i općine, distribuirali tekstove koji će širiti poruku pobune, postavili eksplozivne naprave protiv fašista i vlasnika, izvjesili transparente na ulice i mostove, preplavili grad plakatima i letcima, dignuli u zrak domove političara, bacili molotove na policiju, označili zidove parolama, sabotirali miran tijek robe usred božićnog perioda, opljačkali iskazivanje bogatstva, organizirali javne aktivnosti i izmijenili iskustva i razloge o različitim temama borbe. Sresti se na ulicama grada i crtati pepelom na odvratnim zgradama banaka, policijskih stanica, multinacionalki, kasarni, televizija, sudova, crkvi, dobrotvornih organizacija. [...]

Crni Decembar ne želi se jednostavno pretvoriti u par dana pobune; ono što u stvari želimo je stvoriti - kroz anarhističko raznovrsno djelovanje na različitim razinama - platformu neformalne koordinacije u čijim će se temeljima susretati subverzivni impulsi; prvi pokušaj neformalne anarhističke koordinacije, koja nadilazi predodređeni kontekst, koja stremi ka stvaranju iskustva borbe kako bi se pokrenuli subverzivni prijedlozi i strategije sukoba. [...]"

Pisali su Nikos Romanos i Panagiotis Argirou prije nekoliko tjedana iz zatvora u kojem su zatvoreni.

Proračun 2015. izgleda odličan za velike multinacionalne kompanije oružja: stvorila se jedna savršena situacija za industriju, uz sudjelovanje Njemačke Federalne Mornarice u EUNAVFOR-u i ulaskom u sirijski rat. Dobro će zaraditi na vojnoj dobavi u građanskom ratu, a istovremeno će profitirati i boreći se protiv vala izbjeglica.

Ograničiti neograničeno širenje tih multinacionalki (oružja) moglo bi predstavljati jednu stratešku sastavnicu poziva kao što je na Crni Decembar; zato smo, u prvim satima 29. decembra uništili vatrom vozilo Thyssenkruppa, na berlinskoj periferiji u Friedrichshainu.

Ovo djelo, u kontekstu Crnog Decembra, posvećeno je borcima riječima, čiji tekstovi mogu pridonijeti požarima širem svijeta, grupama solidarnosti koji se bore za preživljvanje zatvorenika i izbjeglica, s kojima ćemo otpuhati lakeje Europske Unije u Mediteran, duž ograda u Calaisu ili u španjolskim enklavama, i u njihovim uredima s klima-uređajima u metropolama.

Neformalna Zavjera Piromana

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ