Titolo: ŠPANJOLSKA: TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO 44 GODINE ZA MONIKU I FRANCISKA
w-5-wp-591-import-1.png

Javna tužiteljica Nacionalnog Suda, Teresa Sandoval, uručila je optužbu sudu 6 Nacionalnog Suda, i otjelovila inkvizitorske razloge nadmoći nad životima Monike i Franciska.

U tezama moćnika ostaje laž da je GAC (Koordinirane Anarhističke Grupe) grupa djelovanja koja stoji iza različitih napada eksplozivom i požarom i preuzima za njih odgovornost. Tužiteljica pokušava iskoristiti u svoju korist antiterorističku histeriju koju su izazvali napadi vjerskih fašista iz ISIL-a u Europi, naglašavajući da je "ustaničkim grupama afiniteta, kao i osnovnim ćelijama džihadista, sasvim jasan njihov općeniti neprijatelj te im zato nije potreban neki viši organ da bi pokrenuli napad".

Optužba priznaje da je prilikom atentata na baziliku Pilar došlo do telefonskog poziva kozmetičkom salonu pokraj vjerske institucije, kako bi obavijestila vlasti. Misleći da se radi o šali službeni organi nisu obaviješteni te je tako naprava eksplodirala bez evakuacije crkve, i prouzročila jednom od prisutnih štete na sluhu.

Uz sve te priče o terorizmu, zatraženo je 44 godine po osobi, podijeljeno na:

- pripadanje terorističkoj organizaciji: 9 godina

- uzrokovane štete na sluhu jednoj žrtvi: 12 godina

- teroristički napad (eksplozija naprave u basilici Pilar): 18 godina

- pripremanje drugih napada (navodni posjet basilici Montserrant u Barceloni): 5 godina

Prijetnja ogromnim brojem godinama nisu ništa novo za drugove: već je u Čileu na suđenju za slučaj Bombas zatraženo 20 godina za Moniku i 25 za Franciska. Neće prijetnje španjolske države godinama zatvora zaustaviti ustanak ni volju za borbom.

<strong>Međunarodna i ustanička solidarnost za uništenje svake presude!

Vječna ljubav u pobuni prema drugovima... Uvijek u ratnoj pripravnosti, ni korak nazad!

</strong>

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ