Titolo: KHANIA-KRETA [GRČKA]: DIREKTNA AKCIJA BRIGADE POŽARA
Argomenti: Rivendicazioni, Grecia
w-5-wp-589-import-1.png

Koaliciji SYRIZA-Anel, unatoč uloženim naporima da nas uvjeri kako su oni nadolazeća "nada", bilo je dovoljno manje od godinu dana i dvije izborne pobjede da pokaže svoje pravo lice čak i najnaivnijima. To jest, da se radi o vjernom pilastru politike lišavanja, bijede i smrti. Politike koje pretvara vrijednost ljudskog života u brojeve koji će osvježiti međunarodni i domaći kapital i udahnuti dašak život kapitalističkom sistemu.

Jasno je da bi nametanje još jednog memoranduma od strane tradicionalnih građanskih snaga (Nova Demokracija-Pasok) bilo dovelo do još većih i snažnijih društvenih borbi. Za razliku od Syrize koja je pripojila reformističke dijelove pokreta i u potpunosti ih pasivizirala, u očekivanju "barem pregovora". Da bi se kasnije pokorila transnacionalnoj ekonomiji i političkoj eliti predstavljajući ih kao nužno zlo.

Petoljetka i širenje prevladavajuće propagande o stabilnosti-razvoju-investicijama su laži moderne mafije koju moćnici nameću ugnjetavanima... To se danas prevodi kao povećanje PDV-a na osnovne proizvode, povećanje nezaposlenosti, uvođenje novog poreza na imovinu, daljnje smanjenje ionako niskih mirovina, dradžbe domova te privatizacija prirodnih i javnih dobara.

Zato smo od tog mozaika paranoja, gdje njihov svijet smrdi na ljudsko meso više nego ikada, gdje se nada utopila negdje u Egejskom moru zajedno s migrantima, gdje su samoubojstva sve brojnija, gdje se ograde dižu i ćelije izgrađuju, a cinkanje postaje način života, mi svjesno odlučili da se distanciramo. Odlučili smo se za požar i sjekiru.

Preuzimamo odgovornost za požare:

Jednog vozila u vlasništvu inspektorata rada, u ulici Xanthoudidou, u ranim satima, nedjelje 01.11.2015., nekoliko sati prije nego što je predsjednik lažokracije, Pavlopoulos, svečano otvorio muzej El. Venizelos.

Jednog vozila u vlasništvu općinske policije, kraj vijećnice Akrotirija, u ranim satima, četvrtka 05.11.2015.

MI SMO, I BIT ĆEMO, ZAKLETI NEPRIJATELJI BRUTALNOSTI KOJU BESRAMNO NAMEĆE DRŽAVA I KAPITAL

UZDIŽEMO VATRENU PESNICU ZA BORCE I NAŠE DRUGOVE U ZATVORIMA. BRAĆO I SESTRE, SNAGE.

POZIVAMO SVAKU POBUNJENU SVIJEST DA NAORUŽA SVOJE OTPORE.

RAT BIJESNI...

P.S. Nehajne i uhljebljene lakeje iz ureda za rad u Khaniji, koji su se požurili da osude požar inspektorata rada, podsjećamo da je povijest sklona izbljuvati one koji potkapaju i zloupotrebljavju rad i borbe za oslobođenje. Zato bi trebali umuknuti jednom zauvijek.

<em>

BRIGADA POŽARA</em>

Izvor: Act For Freedom Now!