Titolo: EDINBURG [ŠKOTSKA]: SPALJEN BANKOMAT (17.08.2015.)
w-5-wp-563-import-1.png

Putovi tame i vatre su ti koji daruju najiskrenije trenutke života.

Praćen lisicom koja je lutala parkingom na kojem sam se nalazio, u noći 17.08. zapalio sam benzinom bankomat ispred supermarketa Morrisons, izričito iz osobnog zadovoljstva i užitka. Odabrao sam baš tu metu zato što je bila jednostavna za moju razinu organizacije. Ne vidim sebe kao jednog od "potlačenih" koji se bore protiv "tlačitelja", već kao jednog egoista koji napada sve što ograničava zadovoljstvo interakcije između mene i onog što me okružuje, što mi umanjuje šanse da živim kaotične trenutke izvan svake sistematizacije države, društva, civilizacije. Iza ovog djela ne stoji apsolutno nikakav politički motiv ili plan, pošto za mene politika, koje god značenja ona imala, predstavlja neprijatelja, mikroba Namjere, i stoga lanac ega. Ne govorim o nikakvoj "nepravdi" niti imam ikakvu sklonost ka herojstvu, stvari koje su naspram kaotičnog postojanja ne-postojeće. Ikonoklastički napad ne poznaje nikakvo žrtvovanje za ikoji ideal, a manifestira se na toliko načina koliko i sam pojedinac, a okončava se samo uništenjem pojedinca. Napad je totalan i pogađa čak i vlastito ja.

S mojim mislima upućenim svim zatočenim drugovima u sokolarskim centrima, u zoološkim vrtovima, u gradovima i u svim nacionalnim parkovima, koje održavaju države i privatnici zaštitnici civilizirane interpretacije svijeta prirode, koji nastoje "zaštiti", kontrolirati i nadgledati svaki otkucaj zemlje i ne-ljudskog života zbog potrebe većeg profita i istraživanja u ime boga Znanosti, koja nastoji "shvatiti" i pretvoriti u predmet baš sve, tjerajući ljudska bića da gledaju na sve izvan sebe kao na sliku nekog drugog svijeta, otuđujući se i barikadirajući se iza nevidljivih zidova Civilizacije. Ti ne-ljudski drugovi su zatočenici Čovječansta i Civilizacije. A sve ostale ne-ljudske životinje zaštitnici sistema civilizacije gomilaju u leševima za njeno pravilno održavanje, putem dobrovoljnog podvrgavanja mehaniziranih masa, tih istih masa koje predstavljaju nastavak Profita i subjekt Napretka istovremeno. Ne govorim to u kontekstu neuvjetne ljubavi ili idealizacije ne-ljudskih drugova, ne pokušavam ih predstaviti kao žrtve ili sebe kao njihovog predstavnika, nego iz mržnje prema antropocentričnoj aveti Čovječanstva i prema otrovima suštine koje ono ispušta, jasno prikazujući svoju povezanost s trulim društvom, proizvodom zapadne prevladavajuće civilizacije i njene kulture. Moje poštovanje prema svim drugovima koji su umjesto borbi s avetima izabrali samoostvarenje svojih ega. Svima koji shvaćaju da i mi sami postajemo dio autoriteta dok god održavamo odnose s pojmovima aveti, kojima udišemo život. Te aveti svijesti održavaju strukture koje jačaju odnose dominacije i otuđenja.

Smijem se moralističkim teroristima, moralnim sucima i popovima svetog duha Prirode koji izvikuju "Priroda je dobra, Civilizacija je loša", jer štogod učinili oni će se uvijek boriti s avetima. A aveti će ih natjerati da to čine.

Ovim djelom pozdravljam prijatelja koji me napustio i neke egoistične, nihilističke drugove iz Grčke. Uzvraćam pozdrav i grupi "Consejo de Uehuetlatolli", mada želim naglasiti da postoje brojne uočljive razlike između mene i grupa iz Wild Reaction, koje nemam namjeru spominjati u ovom tekstu.

U prostoru gdje je anarhija samo kultura, alternativa i truljenje u fosiliziranim društvenim prostorima, odabrao sam da kročim mojim vlastitim putovima. Ovdje, gdje je sterilizirano društvo pretvorilo auto-represiju u način života, državi nije potrebno čak ni da pomakne prst u tom smjeru.

<strong>Srušimo antropocentrizam, biocentrizam, ekocentrizam i zakopajmo duboko svaku moralnost.

Srušimo društvo i sve njene konstrukcije, koje ganjaju svijesti pojedinaca.

Srušimo civilizaciju i represiju želja koju stvara ograničavajući ego da proživi kaos.</strong>

Ćelija anarhističke i nihilističke svijesti "Sokol Kaosa"

Izvor: InterArma