Titolo: SOLUN [GRČKA]: VANDALIZIRAN URED ELEKTROPRIVREDE (DEI) I TALIJANSKA GOSPODARSKA KOMORA (22.06.2015.)
w-5-wp-519-import-1.png

U zapadnom svijetu čovjek, odvojen od svojih primarnih fizičkih aktivnosti, troši ogromne količine energije kako bi zadovoljio svoje prirodne i umjetne potrebe.

Te potrebe i komoditete pokrivaju također i električni naponi i proizvodnja energije, čija izgradnja zahtjeva vađenje mineralnih sirovina, pošto su minerali ili obnovljivi izvori energije potrebni za proizvodnju, dipol koji nas ostavlja ravnodušnima, budući da nijedna "čista" zelena energija nije razvijena za održivost prirode i ljudskih i ne-ljudskih bića, nego samo za održivost tehno-industrijskog sistema, kapitala i njegovih ulaganja.

Električna mreža je u stvari stup modernog tehnološkog razvoja, potreban za reprodukciju autoritarne civilizacije i industrijskog masovnog društva. Tkogod se postavi između njih i njihove dobrobiti suočit će se s kaznom i s osvetom sistema.

Anarhist Marco Camenisch uhapšen je u Švicarskoj 1980. zbog sabotaže električnog stupa visokog napona i stanice za proizvodnju električne energije. Godinu kasnije pobjegao je iz zatvora i živio u ilegali do 1991., kada je uhapšen u Italiji tokom prometne kontrole. 2002., dok je bio u Italiji, osuđen za direktnu akciju protiv visokonaponskih vodova, izručen je Švicarskoj na izdržavanje izvorne kazne. Tamo je ponovno osuđen za ubojstvo švicarskog graničnog policajca, optužba koju on odbacuje. Danas, zbog nepokorenog stava druga i zbog njegovog odbijanja kompromisa, kako unutar tako i izvan zatvora, optužen je u kontekstu talijanske policijske operacije Ardire za poticanje na teroristička djela, koristeći se talijanskim antiterorističkim zakonom. K tome, švicarska država, pripisujući psihijatrijski karakter njegovom odbijanju da se pokaje za svoja djela i da odbaci anarhističke ideale, ne dozvoljava mu da napusti zatvor mada je odslužio potrebni postotak svoje kazne.

Shvativši da napadi dominacije na one koje se bore za njeno uništenje, čak i kada su u režiji pojedinih država, sastavlju puzzle šire represivne strategije kapitalizma. Smatramo da je međunarodna solidarnost sastavni dio rata protiv autoriteta, zato smo u kontekstu trodnevnog poziva na solidarnost s anarhistom Marcom Camenischom, u ponedjeljak 22.06., napali bojom ured DEI (Javno Poduzeće Elektroprivrede) u Agiosu Dimitrosu, te razbili prozore i bacili boju na Talijansku Gospodarsku Komoru u Solunu.

NEĆEMO OSTAVITI NIJEDNOG DRUGA SAMOG

SOLIDARNOST S ANARHISTOM MARCOM CAMENISCHOM

UNIŠTIMO TEHNO-INDUSTRIJSKI SISTEM

ZA POTPUNO OSLOBOĐENJE I ANARHIJU

Anarhisti

Izvor: InterArma