Titolo: ČEŠKA: ZAPALITI VOZILO (UPUTE)
w-5-wp-520-import-1.png

Zapaliti vozilo je jednostavna i učinkovita metoda sabotaže. U našoj borbi možemo zapaliti vozila pandura, sudaca, buržoazije. Ukratko, zapaliti vozilo u vlasništvu svakog tko je aktivno uključen u represiju, izrabljivanje ili uništavanje ekosistema ovog planeta. Na polju klasne borbe ima bezbroj automobila, koje je lijepo vidjeti u plamenu. Ovaj tekst sadržava nekoliko trikova kako jednostavno i sigurno podmetnuti požar.

Prije nego opišemo kako to učiniti, dobro je da objasnimo kako su neke procedure paljenja vozila neučinkovite. Nadasve su osobe bez iskustva sklone ka takvim metodama i smatraju ih primjerenima. Zato ćemo najprije isključiti neodgovarajuće metode, a zatim ćemo opisati jednu od najkorisnijih.

Ako namjeravamo zapaliti parkirano vozilo u rane sate (npr. ujutro ispred doma nekog suca) nije dobro da to učinimo Molotovljevim koktelom. Molotov nam može dati osjećaj sigurnosti zato što nam dozvoljava da napadnemo iz daljine, nitko se ne treba približiti vozilu. Međutim, taj osjećaj nije u potpunosti opravdan. Molotov će pri padu proizvesti takvu buku da će smjesta upozoriti neprijatelja da je sabotaža u toku. I osoba će zato izgubiti dragocjeno vrijeme na sigurnosno povlačenje. K tome, baciti molotov na točno određenu točku nije tako jednostavno kako može izgledati. U slučaju automobila, to su u biti samo spremnik ili kotači, iz kojih će plamen zahvatiti ono što je ispod haube (odnosno spremnik za gorivo). Molotov može pogoditi vozilo na drugim mjestima i izazvati značajnu štetu, ali zapaliti ga na taj način je gotovo nemoguće.

Naravno, situacija je drugačija na prosvjedima, kada djelujemo u široj masi, ali nemoguće je izvesti neku akciju neopaženo zbog prisustva oružanih snaga (policije i vojske). Razumljivo je da se na prosvjedima molotov češće koristi, ali čak i ovdje je vrlo teško zapaliti vozilo na takav način.

Još jedna greška je kada netko želi zapaliti automobil izlijevajući zapaljivu tekućinu na haubu. Na taj će način najvjerojatnije samo oštetiti boju. Zato što se zapaljivi dijelovi vozila nalaze u stvari uglavnom ispod metalne haube. Kada na haubi gori tekućina najveće toplina je iznad plamena, nikako pod njim. Šanse da započne gorjeti ono što se nalazi ispod metala su minimalne.

Netko bi pak mogao pomisliti da razbije staklo i zapali sjedišta, nakon što je po njima prolio visoko zapaljivu tekućinu. No, preduvjet je da u unutrašnjosti bude dovoljno zraka, jer kao što svatko zna vatri je potreban kisik, inače će se "ugušiti". Drugi problem je buka koju će prouzročiti razbijeno staklo. U ovom slučaju bit će još jača od jutarnjeg bacanja molotova.

Iz gore navedenog proizlazi slijedeći zaključak: dok je zakone koji sačinjavaju zakonodavnu moć države potrebno kršiti klasnom borbom i prezirati ih, neke pak zakone fizike potrebno je proučiti i uzeti u obzir.

Stoga ćemo sada prijeći na pitanje kako pravilno zapaliti vozilo. Potreban vam je kanistar (od 1.5 litre) ispunjen pola benzinom, pola motornim uljem. Benzin jamči brzu zapaljivost. Motorno ulje produžuje sagorijevanje i omogućava da se više tekućine zadrži na površini. Osim toga, bit će vam potrebne gumene rukavice, plastična vrećica, komad tkanine, upaljač (za plinske štednjake) i malo kerozena. Naravno, uz upotrebu maske za lice i odjeće koje se inače ne nose. Kojih se nakon sabotaže moramo obavezno riješiti.

Pri planiranju i izvedbi sabotaže na mjestu ostaju otisci prstiju ili tragovi mirisa i DNK. Uspješna sabotaža će spaliti sve dokaze, ali može se dogoditi da ostane nezapaljena boca ili tkanina. Priprema materijala mora se odviti u rukavicama, uključujući i rukovanje krpom.

Donju polovicu krpe natopite kerozenom, stavite je najprije u vrećicu a zatim u džep, iz kojeg ćete je lako izvući jednom rukom. Vrećica bi trebala osigurati da miris ne izađe iz džepa, odnosno iz krpe.

Približite se prednjem kotaču na vozačevoj strani automobila. Spustite se. Na taj će vas način vozilo djelomično sakriti. Zatim prolite tekućinu iz kanistra na kotač. Oko mokrog kotača razviti će se lokvice. U čep kanistra ulite ostatak tekućine. Udaljite se korak, dva. Zapalite krpu i bacite je u tekućinu na kotačima. Tekućina će se zapaliti. Za nekoliko trenutaka zapalite kanistar sa čepom. Ubrzo će plamen zahvatiti kotač, a od njega će se proširiti pod haubu. Vatra prolazi kroz rupu na ovjesu. Ako vaša akcija bude uspješna, neprijateljski plamen će se rasplamsati kada vi već budete odavna na nekom sigurnijem mjestu.

Sigurno mjesto za bijeg treba utvrditi unaprijed, i nastojati isplanirati akciju bez korištenja automobila. Analizom područja brzo ćete otkriti brojna obližnja mjesta, kao što je šuma ili park, na koja se možete lako sakriti nakon događaja. Obližnja šuma je idealno područje za taktiku "napadni i nestani". Malo koji pandur ili buržuj će pratiti vaš bijeg u mračnu šumu, ne znajući da li je osoba koja je nestali u tami između drveća naoružana.

Što se pak vas tiče, ipak trčite, štite se!

Sretno, i nemojte dozvoliti da vas uhvate!

Izvor: Jailbreaking