Titolo: ČILE: ZAPALJENA BARIKADA U ZNAK SOLIDARNOSTI S JUANOM, NATALY I GUILLERMOM
w-4-wp-469-import-1.png

Neka se svaki dan nemira i svaka minuta u kojoj je potrebna naša solidarnost s našim drugovima u zatvoru, pretvori u prikladan trenutak za izoštravanje afiniteta u uličnim djelima, pokrećemo naše zapaljivo suučesništvo da bi prekinuli rutinu, normalan tok života u gradu i monopol države i prevladavajućeg poretka nad upotrebom nasilja.

Tokom prvih jutarnjih sati, u petak 1. maja, podigli smo barikadu i zapalili je, na području Vespucio Sur, kao znak nemira i solidarnosti sa štrajkom glađu naših drugova Juana Floresa, Guillerma Durana i Nataly Casanove, koji traže prekid izolacije Nataly, neposredno otpuštanje druga Enriquea Guzmana, prekid upitnog korištenja testova DNK i prijetnji obiteljima, prijateljima i drugovima.

Neka solidarna vatra učini vidljivom borbu drugova, koju vode na dostojanstven i borben način.

Zato što je njihova borba i naša.

Zato što bi se svatko tko se suoči s autoritetom mogao bi naći u istoj situaciji, ili sličnoj, da ga moć napadne i prijeti mu.

Neka nijedan drug ne ostane indiferentan prema odluci Juana, Guillerma, Enriquea i Nataly.

Oni danas riskiraju vlastiti život, šaljući istu ratnu poruku koja se zapalila kao benzin na našoj barikadi: protiv napada moći naš odgovor je izoštriti borbu za naše dostojanstvo i slobodu.

<strong>Protiv ravnodušnosti i inercije

Za neprekidno suočavanje sa svim oblicima moći.

Solidarnost i djela sa štrajkom glađu Juana, Guillerma i Nataly.</strong>

Izvor: RadioAzione