Titolo: GRČKA: VIJESTI O ZATVORENIM ANARHISTIMA U ŠTRAJKU GLAĐU

02.04.2015.

Prije dva sata drug Mihalis Nikolopoulos je premješten na Jedinicu intenzivne njege u bolnici Evaggelismos, zbog kritičnog stanja njegovog zdravlja. Otkucaji srca ostaju niski (oko 33 otkucaja u minuti).

Mihalis, izdrži!


03.04.2015.

Anarhistički drug Spyros Mandylas, na 21. danu štrajka glađu (od 14.03.), izgubio je 10 kg. Drug će nastaviti štrajk glađu sve do otpuštanja iz zatvora i dok njegovi su-okrivljeni ne plate 5.000 eura kaucije za slučaj "Skvotovi Soluna".

Drug podržava sve štrajkaše glađu.

Neposredno ispunjenje zahtjeva svih štrajkaša glađu.

Snage svim štrajkašima glađu.


Danas 03.04., kada sam na 33. dana štrajka glađu, moja je djevojka došla u uobičajenu jutarnju posjetu. Posjetu koja se odnosi na pomoć pri dnevnoj njezi i higijeni, otkad sam oslabio. Informacije radi, mogućnost 24-satne posjete za njegu odobrila je zatvorska uprava i narednik vanjske straže, u slučaju da mi nešto zatreba.

No, kad je došla na red tipična pretraga tijela kako bi ušla u ćeliju, doživjela je nešto nečuveno: pandurki iz jedinice ZEUS naložio je šef smjene da obavi DEGRADIRAJUĆU/PONIŽAVAJUĆU PRETRAGU TIJELA moje djevojke, postavljajući joj pitanja kao "Odakle si?", "Zašto su te zaustavili?" (pitanja osobnog karaktera koja nemaju nikakve veze sa situacijom u toku).

Izražavam javno žaljenje za tako nehumani događaj koju je izazvala jebena jedinica ZEUS, po očitoj NAREDBI NADLEŽNOG (pandura na dužnosti izvan ćelija).

Smatram neprihvatljivim da se članove obitelji ibliskie partnere podvrgava fizičkoj i psihičkoj torturi prljavih ruku svih sorta pandura.

TAKVO PONAŠANJE I DJELOVANJE NEĆE OSTATI BEZ ODGOVORA

NI KORAK NAZAD

Argiris Dalios

Izvor: InterArma