Titolo: ZATVOR KORRYDALOS - ATENA [GRČKA]: IZJAVA ZAVJERE VATRENIH ĆELIJA - ĆELIJA ZATVORENIH ČLANOVA "ŠTRAJK GLAĐU DO SMRTI, ZA ZAŠTITU NAŠE OBITELJI I NJIHOVIH PRIJATELJA"
w-3-wp-384-import-1.png

Prije dva mjeseca naš plan bijega iz zatvora Korydallos otkriven je. Za to smo preuzeli potpunu odgovornost i napravili auto-kritiku. Nakon toga je započeo neviđeni lov na navodne krivce. Meta su naše obitelji i njihovi prijatelji. Prije dva dana vidjeli smo da je uhapšen brat Giorgosa Polydorosa i osobni prijatelj Christosa i Gerasimosa Tsakalosa. Zatim su počeli pričati o "regionalnim članovima", "mailerima" i "revolucionarnom fondu". Za što? Za torbu s odjećom? Za nešto para iz priloga i inicijativa solidarnosti? Ili zbog famoznih "ručnih lasera"? Optužena osoba nije čak ni znala da su laseri bili u torbi. K tome, još važnije je da su ti laseri igračke koje se prodaju za 2 eura u Monastirakiju, i kojima smo željeli stvoriti konfuziju u trenutku napada. Zašto to agencija za antiterorizam ne kaže, umjesto da ih, obrnuto, predstavlja kao oružje?

Tako smo danas vidjeli kako je majka Christosa i Gerasimosa Tsakalosa uhapšena, zajedno sa Gerasimosovom suprugom, jer je Aggeliki Spyropoulou pronađena u njihovom obiteljskom domu. Aggeliki je rijetka drugarica, i mi smo povezani s njom potpunim političkim afinitetom. Dva druga su joj bila rekla da ako se ikad bude našla u teškoj situaciji, da može otići u njihov dom. Zato što mi ne napuštamo ni naše ideje ni naše ljude. Aggeliki je dugo vremena bila tražena i otišla je u njihovu kuću pitajući da je njihova majka privremeno ugosti. Što je trebala njihova majka učiniti? Zatvoriti joj vrata? Ona nije takav tip osobe i poznaje vrijednos humanosti prema traženoj osobi. U istoj kući ostaje također ponekad, iz obiteljskih razloga, i supruga Gerasimosa Tsakalosa. Zato se i ona tamo nalazila.

Sva odgovornost je samo naša. Obitelj i njihovi prijatelji nemaju nikakvu odgovornost, nemaju nikakve veze sa slučajem i s onim za što su optuženi. Što se tiče Aggeliki, bit ćemo uz nju i ona zna da je podržavamo. Ona će biti među nama, uzdignute glave, na teškom putu kojeg smo odabrali.

Ali nećemo sjediti ovdje i gledati kako kanibaliziraju našu obitelj i njihove prijatelje. Agencija za antiterorizam je prešla granicu. Mi smo njihovi neprijatelji, ne naša obitelj. Dakle, to je to. Zato danas, 02.03. započinjemo štrajk glađu do smrti, da bi zaštitili našu obitelj i njihove prijatelje, da ne bi završili u zatvoru. Odgovornost je samo naša, i mi je preuzimamo. SVE DO KRAJA! Ako ih stave u zatvor, radije ćemo izabrati smrt. To znači odgovornost, i svako počini svoj izbor...

<strong>NEPOSREDNO OTPUŠTANJE NAŠE OBITELJI I NJIHOVIH PRIJATELJA

KOJI NEMAJU NIKAKVE VEZE S OVIM SLUČAJEM</strong>

<em><strong>Zavjera Vatrenih Ćelija - Ćelija Zatvorenih Članova

Olga Ekonomidou

Michalis Nikolopoulos

Giorgos Nikolopoulos

Haris Hatzimihelakis

Christos Tsakalos

Gerasimos Tsakalos

Giorgos Polydoros

Panagiotis Argyrou

Damiano Bolano

Theofilos Mavropoulos</strong></em>

InterArma