w-3-wp-362-import-1.png

17. februar - Iz razgovora s drugovima u zatvoru doznajemo da se Alfredo od petka nalazi na drugom odjelu, gdje će biti zatvoren 15 dan u izolaciji. Radi se o disciplinskoj mjeri unutar zatvora, nakon svađe s jednim stražarom. Protiv njega i Graziana pokrenut je disciplinski postupak zbog istih stvari, na temelju kojeg će obojici biti za 45 dana umanjen prijevremeni otpust (po državnom zatvorskom pravilniku automatski se za 45 dana umanjuje svaki semestar proveden u zatvoru, ne na zahtjev zatvorenika nego po pravilu, a odnosi se i na slučajeve zatvora u specijalnom režimu; s druge pak strane svaka disciplinska mjera se pretvara, kroz unutarnji proces zatvorske uprave, u smanjivanje dana prijevremenog otpusta).

Zatvorenici koji se nalaze na odjelu visokog nadzora (Adriano, Graziano, Lucio, Francesco, Michele, Nicola*) ovih dana prosvjeduju za povratak oduzetog druženja i protiv premještaja.

Uslijedit će vijesti.

<em>Nap.prev.:

*Alfredo Cospito i Nicola Gai: osuđeni na 9 godina i 4 mjeseca, te 10 godina i 3 mjeseca, potvrđeno na žalbenom sudu, zbog ranjavanja izvršnog direktora poduzeća Ansaldo Nucleare, za koje su preuzeli odgovornost kao jedini pripadnici Nukleusa Olga FAI/FRI.

*Adriano Antonacci: uhapšen u septembru 2013. (s Gianlucom Iacovaccijem) pod optužbom da je počinio 13 djela i sabotaža, potpisanih i anonimnih, protiv banaka, ureda energetskih kompanija ENI i ENEL, odlagališta smeća na području Rima. Prvostupanjski je osuđen na 3 godine i 8 mjeseci.

*Graziano Mazzarelli, Lucio Alberti, Francesco Sala: uhapšeni u julu 2014. za napad iz maja 2013. na gradilište super-brze željeznice (TAV).

*Michele Fabiani: uhapšen u julu 2014. zbog godine dana i 4 mjeseca zatvora, ostatak kazne žalbenog suda na 2 godine i 3 mjeseca za operaciju "Brushwood" iz 2007. (optužen za pripadanje ćeliji COOP/-FAI, "protiv svakog političkog poretka").</em>

Casa Circondariale di Ferrara

Via Arginone, 327 – 44122 Ferrara - Italija

talijanski Anarhistički Crni Križ