Titolo: MEKSIKO: TEKST AMELIE I FALLON - "NE ŽELIMO BITI SPAŠENE"
w-3-wp-363-import-1.png

14. februara održat će se inicijativa u "Muzeju neukrotive memorije" u svrhu skupljanja novca za političke zatvorenike i anarhiste.

Pošto se nalazimo u zatvoru imamo vrlo malo informacija.

Ne znamo tko organizira, ali znamo da se naša imena nalaze na popisu zatvorenika za koje je organizirana inicijativa.

Želimo naglasiti da nam je vrlo čudno što osobe koje ne poznajemo i s kojima nismo u afinitetu koriste naša imena bez da nas o tome informiraju. Ako smo u zatvoru ne znači da smo bez glasa. Takva djela solidarnosti u koja se svi zatvorenici stavljaju zajedno podsjećaju nas na slijepo spašavanje zatvorenika. Bili oni "politički" ili "anarhistički".

Od samog početka smo uvijek ostale čvrste u našim stavovima. I zato nam je čudno vidjeti naša imena kraj osoba kao što su Brian Reyes, Jacqueline Santana i Jamspa na javnoj inicijativi solidarnosti. Možda žele izgraditi odnose među različitim grupama. To smo shvatile, ali poznajemo i razloge zašto ti odnosi ne postoje. Radi se o vrlo različitim metodama i namjerama, i raskidima vjerojatno nespojivim.

Za nas je osječaj afiniteta bitniji od naše borbe. Mi se ne smatramo "političkim zatvorenicima" i ne napadamo institucije moći da bi poboljšale društvo.

S druge pak strane, održavamo odnose sa svim vrstama osoba, s kojima ne moramo nužno dijeliti "srodnost borbe". Osobe koje se brinu o "politici", koje većinom vjeruju u Boga, i koje nisu nikada pohađale školu. S njima gradimo i uporišne točke, i proživljavamo brojne trenutke izmijene postojećeg poretka. Bilo bi zaista smiješno organizirati se samo s onima koji se izjašnjavaju kao "politički zatvorenici". Većina političkih zatvorenika nije nam simpatična, kao i većina anarhista. Lijepo je što možemo krenuti od te točke, s energijom koja se posjeduje. Ako ćemo se odvojiti od ove grupe koja organizira inicijativu, ne znači da raskidamo s čitavim svijetom. Raskidamo s osobama koje se identificiraju s autoritetom, strankama ili ljevicom. Osim toga, doznajemo da će se inicijativa održati u Muzeju Neukrotive Memorije, državna institucija. Mi ne želimo nikakvo posredovanje države.

Ponavljamo, nemamo ništa srodno s navedenim osobama - osima s Carlosom - niti s osobama koje organiziraju inicijativu. Oni ne uzimaju u obzir raskide koji već postoje, nego reproduciraju "presismo" [pretvaranje zatvorenika u žrtve, nap.prev.]. Mi ne želimo biti spašene. Samo vi nastavite s vašom inicijativom solidarnosti, ali bez naših imena. Oni koji nas podržavaju znaju zašto to čine, i s nama dijele srodnost.

<strong>Najbolja solidarnost je uvijek Napad.

Za potpuno uništenje postojećeg.

Zapalimo Civilizaciju.

Prema beskraju i dalje.</strong>

Fallon i Ameli

Reclusorio de Santa Marta, Mexico City

Izvor: meksički Anarhistički Crni Križ via RadioAzione