w-2-wp-253-import-1.png

Danas je 10 mjeseci otkad smo u zatvoru. Posljednjih tjedana dva puta smo osuđene: na federalnom i na općinskom sudu. Prvog novembra sudac Manuel Munoz Bastida, s osmog federalnog suda Zatvora Sur, osudio nas je na 7 i po godina zatvora pod krivnjom za "podmetanje požara na javno mjesto u kojem su se nalazile osobe" i zbog štete nanijete "meksičkom tajništvu za komunikacije i transport".

"Osobe koje su se nalazile unutra" su dvije federalne svinje koje su zadužene za nadzor mjesta. Zatim, 7. novembra smo drugi puta osuđene po otpužbama općinskog suda za "nanošenje štete privatnom vlasništvu, u grupi" i za "napad na javnim mir". Navedene optužbe odnose se na napad koji se odvio kraj Nissanovog koncesionara. Pošto se ovaj nalazi na uglu STC, gdje smo zapalili vozila.

Sudac Margarita Bastida Negrete, sa suda za opća prava br.18, Zatvora Oriente, osudila nas je na dvije godine i sedam mjeseci zatvora, ujedinjujući dva zločina u jedan, tako je materijalna šteta postala plaćanje štete i osuda za napad na javni mir, u cijeni od 108.000 pesosa. Na temelju zakona za sve zatvorske kazne niže od 5 godina osobe koje prije nisu bile kažnjavane imaju pravo na neke pogodnosti.

U našem slučaju ako platimo kaznu od 43.000 pesosa odmah će nas otpustiti, ili pak možemo platiti minimalno 10.000 pesosa po osobi i svakog dana se prijavljivati na sud tokom 2 godine i 7 mjeseci.

Na obije presude uložit ćemo žalbu, jer se javni tužitelj pozvao na presudu općinskog suda, a mi na federalnu presudu. U roku od pet mjeseci trebale bi biti donijete odluke. U biti, federalna presuda nas drži ovdje zatočene. Da bi bile slobodne federalna presuda bi trebala biti manja od pet godina. Dakle, vidjet ćemo kroz nadolazeće mjesece da li postoji mogućnost da napustimo ovo mjesto.

Informirali su nas da je objavljen jedan članka u novinama "La Presse", čiji je autor Philippe Teisceira-Lessard, jedan od najčitanijih dnevnika u Quebecu. Vrlo nas je naljutilo objavljivanje tog članka koji govori o našem slučaju, koji citira dijela naših javnih pisama i ono što je naš advokat rekao novinaru.

Nismo nikada tražili od nijednog masmedija da širi naš slučaj, niti smo dozvolile advokatu da prenosi naše informacije bilo kojem novinaru. Ako želimo nešto reći, onda radije to same činimo. Masmediji su naši neprijatelji na isti način kao i policija, najmoćnije sredstvo društvene kontrole koje danas postoji. Osim toga, neka taj idiot Philippe Lessard prekine ometati naše obitelji i neka mu bude jasno da nam nisu potrebni njegovi članci da bi se raspravljalo o našoj situaciji.

Dakle, nastavljamo tako, sa snagom u srcima i serući na pravdu i državu. Ne očekujemo ništa od pravde, premda jako želimo izaći. Snage našem suučesniku Carlosu Lopezu Marinu (u zatvoru Oriente), drugu Luisu Fernandu (u zatvoru Sud) te Abrahamu i Fernandu (u zatvoru Nord). Osim toga, pozdrav Mariju Gonzalesu koji je sada slobodan i snažan zagrljaj Felicity, Tripi i vještici.

Zapalimo civilizaciju, rat društvu

Sve do slobode, i šire!

<em><strong>Amelie

Fallon</strong></em>

Santa Martha

meksički Anarhistički Crni Križ via RadioAzione