Titolo: ČILE: IZJAVA O PREUZIMANJA ODGOVORNOSTI ZA NAPAD NA ŽANDARMERIJU U SAN JOAQUINU
Argomenti: Čile, Rivendicazioni
w-2-wp-252-import-1.png

<strong>Izjava o preuzimanju odgovornosti za postavljanje eksplozivnog napada na žandarmeriju u San Joaquinu

</strong>

U Čileu ne postoji terorizam, postoji samo politčko nasilje.

"Država je ta koja određuje stupanj nasilja koji koriste revolucionari" (MLN-Tupamaros)

Preuzimamo odgovornost za postavaljanje eksplozivne naprave, ujutro u prvom tjednu novembra, na stup javne rasvjete na oko metar od ulaza u bazen Žandarmerije, u ulici Vicuña Mackenna.

Želimo obzaniti da su represivne institucije Žandarmerije, GOPE ili neki "radoznalac" izmanipulirale eksplozivnu napravu, pošto su putem medija izjavili da je grupa nepoznatih osoba postavila eksplozivnu napravu, u podne, na stup pokraj podzemne željeznice San Joaquina, navodeći da je cilj bio nanijeti fizičku i psihološku štetu civilima koji su prolazili ulicom Vicuña Mackenna ili su išli u podzemnu; tvrdeći da se radi o novom napadu "terorističke" naravi u zemlji. Radi se o jednom jasnom represivnom dokazu o novoj protu-ustaničkoj strategiji, o prljavom ratu države (utemeljenom na lažima i manipulaciji) protiv grupa afiniteta i direktne akcije.

Svjesni smo da promjena strategije odgovara inozemnim savjetima i nadasve novom političkom kontekstu nakon napada u podzemnoj željeznici, u općini Las Condes. Ciljevi državnih institucija nadzora i kontrole su jasni: povezati direktne akcije i/ili političke u svrhu nekritičnog napada na civile, uz upotrebu medija kao njihovih glavnih saveznika, stvarajući na taj način javno mnijenje koje podržava i opravdava donošenja sve represivnijih i agresivnijih zakona, koji su usmjereni protiv slobode misli i djela.

Što se naprave tiče, priznajemo da mehanizam za električnu aktivaciju nije funkcionirao, zato što nije bio programiran da eksplodira ujutro nego neposredno ubrzo nakon postavljanja, u zoru. "Ponekad će anarhisti i njihove metode biti osuđivane. Mi nemamo nikoga tko bi financirao naše aktivnosti, kao što policiju financira država, kao što Crkva ima svoje fondove, ili kao komunizam iza kojeg stoji jedna inozemna sila. Zato, da bi digli revoluciju moramo uzeti sredstva u ruke izlazeći na ulice, i izložiti sebe." (Miguel Arcàngel Roscigna)

Prihvaćamo se nužnog zadatka da poboljšamo i usavršimo metode napada kroz prenošenje ideja, sustavnih izučavanja i kolektivne prakse.

O RAZLOZIMA I NAMJERAMA

Cilj je bio napasti i nanijeti materijalnu štetu ogradi Žandarmerije, te prekršiti sigurnosne mehanizme zatvorskog prostora. Budući da smatramo da se radi o produžetku konkretne i moralne dominacije Države/Kapitala, pošto je to simbol buržoaskog poretka koja postavlja u pravosudne zatvorske okvire mogućnosti pokreta, akcije i ideja pojedinaca. Neprekidno ga snabdijevajući buržoaskim/kapitalističkim moralnim ideološkim temeljima.

Društvo u kojem živimo karakterizira održavanje kroz kapitalističke odnose, koji odražavaju "mutacije" sistema, kojeg danas nazivaju neoliberalnim i u kojem fleksibilna akumulacija pretvara svako ljudsko stvaralaštvo u robu, jačajući način života privilegiranih grupa i ne-privilegiranih, u savršenom stilu državnog klasnog društva. Vršenje političkog nasilja nije samo sebi svrha, to je samo jedno od brojnih sredstava kojim se nastoji napasti i destabilizirati svaki oblik vlasti.

Država, njene institucije i njeni pobornici su kroz povijest vršili različite oblike nasilja, s jedinom razlikom da je ona legalna. Pravo na vršenje političkog nasilje nije naša panaceja, to je samo dobrovoljni odgovor, reakcija na državu i njene saveznike, a naš odgovor odbacuje vrijednosti i metode buržoaskog društva.

Za oružanu agitaciju bitno je naglasiti kontradikcije društvenog poretka, dovesti u pitanje i napasti moć. To dovodi u šah poziciju logiku društvenog nadzora, koji štiti privatno vlasništvo i akumulaciju kapitala. Nama nije cilj da ranjivost države bude vidljiva u svrhu poboljšanja, mi svaki puta nastojimo izoštriti mnogostruke mogućnosti direktnih akcija, koje mogu biti različite, a determinira ih samo kreativnost koju posjedujemo u odnosu na društveni rat.

Važno je stvoriti realne i konkretne ideje koje će nadići propagandu. Kritika nije dovoljna, potrebno je stvoriti političko djelovanje u svakidašnjici. Društvena borba nije rat koji se vodi govorima i riječima. Svakom pojedincu treba promicati sposobnost da pokuša biti neprekidna prepreka širenju autoriteta i sistemu premoći.

Bratski pozdrav političkim zatvorenicima u Čileu i u svijetu. Za oslobođenje ljudske vrste, prirode i drugih vrsta.

<em>

Anarhistička Grupa Sebastian Oversluij</em>

Izvor: Hommodolars via RadioAzione