Titolo: ČILE: VICTOR MONTOYA ODRIJEŠEN KRIVNJE I NA DRUGOM SUĐENJU

20. novembra donijeta je odluka na drugom sudskom procesu, kojeg je podignulo tužilaštvo protiv Victora Montoye.

Drug je odriješen krivnji i na ovom novom suđenju, iako je tužilaštvo na sve načine pokušalo osuditi Victora na temelju antiterorističkog zakona: od svjedoka koje sudac nije prihvatio na prvom suđenju pa sve do turističkog posjeta kasarni u Vizcachasu (niže opisanom).

w-2-wp-251-import-1.jpg

(izvor: RadioAzione)

Nakon što se već nekoliko tjedana vodio proces protiv Victora Montoye, optuženog za eksplozivni napad na kasarnu u Vizcachasu, pred kraj novog procesa, podignutog na zahtjev tužilaštva, čitav se sud uputio prema rečenoj kasarni.

Ujutro 13. novembra 2014. suci, javni tužitelji, advokati optužbe i obrane te Victor, morali su otići do kasarne u Vizcachasu. Spektakl su režirali i priredili Raul Guzman, Christian Toledo i Hector Barros, javni tužitelji Južne Regije, koji su se samoprozvali navodnim stručnjacima "terorizma".

Represivni izlet usrijed suđenja uključivao je posjet unutrašnjosti policijske stanice, odnosno mjestu kroz koje su navodno ušle osobe koje su postavile eksploziv, iza kasarne, da bi na kraju iskoristili priliku za posjet aveniji Eyzaguirre, kojom su po riječima svjedoka pobjegli počinitelji napada.

Pred navedenim mjestom sakupili su se Victorovi rođaci i prijatelji kako bi mu izrazili solidarnost.

Ovom je posljednjom komisijom završen drugi sudski proces protiv Victora, na kojem su javni tužitelji zatražili, na temelju antiterorističkog zakona, da se Victor osudi na šest godina zatvora.

w-2-wp-251-import-2.jpg

Izvor: publicacion refractario via RadioAzione