Titolo: GRČKA: ZATVORENICI I DALJE U ŠTRAJKU GLADI PROTIV NACRTA ZAKONA O ZATVORIMA MAKSIMALNE SIGURNOSTI

Video zatvorenika s A odjela Korydallos, koji su silom odgodili noćno zaključavanje na sat vremena.

27.06.2014.: Još dva zatvora pridružila su se borbi. U koritnskom zatvoru 50 zatvornika, a u krfskom 40, nakon što ih je ohrabrio prosvjed ispred zatvora.

U atenskom zatvoru Korydallos više od 20 zatvorenika je premješteno u bolnicu. Naveč su zatvorenici prisilno odgodili na sat vremena noćno zaključavanje zato što su proteklih dana brojni zatvorenici zatražili liječničku pomoć i hospitalizirani. Nedostaje liječničkog osoblja!!! To je istovremeno i odgovor na štrajk zatvorskih službenika, čime su sprječene posjete advokata i članova obitelji zatvorenicima u štrajku gladi!

28.06.2014. Ujutro su dva naša druga, člana ZVĆ, Panagiotis Argirou i Michalis Nikolopoulos također završili u bolnici!

Drugovi Giannis Mihailidis i Argiris Dalios premješteni su u bolnicu zatvora Korydallos, a kada su odbili intravenske tekućine vratili su ih isti dan nazad u njihove ćelije. Drug Nikos Romanos je također premješten u istu bolnicu iz zatvora Avlona, gdje se još nalazi.

3-4000 osoba okupilo se na prosvjedu protiv novog zakona o zatvoru maskimalne sigurnost. Prosvjedovali su od Monastiraki do Omonia, Syntagme i zatim Propilea. Prosvjed je bio uspješan, kao i organizacija i propaganda (letci, tekstovi). Vrlo jake emocije i snažni slogani u vrlo vrućem i naseljenom gradu.

Budući da će se u četvrtak 03.07.2014. održati glasanje zakona o zatvorima Tipa-C, odlučili smo zaoštriti borbu, zbog čega će idućih dana brojne osobe završiti u bolnici! Borba se nastavlja... sve do pobjede!!!

29.06.2014.: 50 drugova anarhista iskazalo je solidarnost ispred zatvorske bolnice Korydallos, uzvikujući slogane solidarnosti brojnim štrajkačima gladi koji su tu premješteni te koji se suočavaju osim s neprihvatljivim bolničkim uvjetima i s uvredama i ravnodušnošću nekih liječnika.

Brojni zatvorenici su hospitalizirani. Točnije, 2 zatvorenika iz krfskog zatvora, nekoliko zatvorenika iz zatvora u Amfisi te ostali iz zatvora Korydallos. Po dolasku u bolnicu većina njih biva poslano nazad, nakon doze glukoze!

Drugovi Panagiotis Argirou, Michalis Nikolopoulos i Nikos Romanos ostaju u bolnici nakon što je došlo do okršaja jer nisu htjeli primiti intravenozne tekućine i glukozu.

Neka zdravlje i kaos budu s vama!

50 drugova pojavilo se ispred zatvora St.Stefanos u Patri, na nejavljanenoj inicijativi solidarnosti sa zatvorenicima u štrajku gladi. Čim su se drugovi približili zatvoru izdana je naredba sa zvučnika da se zatvorenici zaključaju i panika je prevladala. Putem mikrofona pročitan je tekst o zatvorima maksimalne sigurnosti i solidarnosti sa zatvorenicima. Solidarni, uzvikujući s vanjske strane ograde, približili su se zatvorskom ulazu gdje su ispisali parole, dok su zatvorski stražari trčali gore dolje. Zatvorenici su odgovorili riječima: "jebeš zatvor maksimalne sigurnosti" i "nastavit ćemo štrajk do pobjede".

SOLIDARNOST SA ZATVORENICIMA U ŠTRAJKU GLADI

PROTIV ZATVORA MAKSIMALNE SIGURNOSTI I SPECIJALNIH UVJETA ZATVORA

DO RUŠENJA I POSLJEDNJEG ZATVORA

Izvori: 325 i InterArma