Titolo: Španjolska/Njemačka/Nizozemska: Izručenje iz Španjolske Njemačkoj i hapšenje u Nizozezmskoj
s-n-spanjolska-njemacka-nizozemska-izrucenje-iz-sp-1.jpg

Španjolska/Njemačka/Nizozemska: Jedna anarhistica iz Španjolske izručena Njemačkoj, druga iz Nizozemske uhapšena, zbog iste pljačke banke u Aachenu (30.06.2016.)

30. juna Lisa je – drugarica uhapšena 13 aprila u Barceloni uz nalog za izručenje iz Španjolske Njemačkoj zbog eksproprijacije jedne podružnice Pax Banke u Aachenu 2014. – stigla u zatvor u Koelnu (Sjeverna Westfalia), gjde će ostati za vrijeme pritvora.

Po informacijama njenih advokata na njemačkom teritoriju, osjeća se dobro i dobro raspoložena. U koelnskom zatvoru je i dalje izolirana, u samici, sa samo jednim satom izlaska u dvorište (zakonskim minimalno). Komunikacija je vrlo ograničena, broj posjeta također, pretpostavlja se da će mjere ostati na snazi do kraja sudskog procesa.

Tokom njenog boravka u španjolskim zatvorima došlo je do brojnih prosvjeda, među kojima u Barceloni, Manresi i ispred zatvora Soto de Real u kojem se nalazila, te su osim toga oštećene banke i poduzeća povezana s njemačkim područjem, kao znak solidarnosti s drugaricom.

Poveznica na ostale informacije o slučaju:

solidaritatrebel.noblogs.org

******

Po riječima Indymedia NL nizozemska policija je uhapsila u Amsterdamu još jednu drugaricu optuženu za eksproprijaciju podružnice banke Aachener 2013., djelo koje policija povezuje s još dvije ekspropijacije u istom gradu, od kojih je posljednja bila u Paix banci, za koju je optužena drugarica uhapšena u Barceloni aprila ove godine.

Anarhistica uhapšena u Amsterdamu već je zaustavljena prošlog ljeta na granici između Grčke i Bugarske na temelju europskog naloga za uhićenje izdanog u Aachenu, te je provela nekoliko mjeseci u pritvoru u Bugarskoj i Njemačkoj, da bi na koncu bila otpuštena. Po riječima njemačkih medija nalog za uhićenje se temeljio na DNK profilu koji je navodno odgovarao s jednim od pljačkaša banke Aachener.