w-9-wp-92-import-1.png

"Pozdravljamo sve koji nose suučesništvo i svakog tko se uputi u nepoznato, koga motiviraju sumnje, koji ustraje u anarhiji. Njima upućujemo naše poštovanje i našu ljubav."

Monica Caballero i Francisco Sollar, dvoje od petero anarhista uhapšenih u novembru 2013., optuženi za postavljanje bombe u baziliku del Pilar u Saragozi, nalaze se u pritvoru u očekivanju sudskog procesa. Prije par dana odbijen im je zahtjev za otpuštanje uz jamčevinu, stoga ostaju i dalje u zatvoru (i dalje pod režimom FIES 3) u očekivanju suđenja, ne znajući ni kada će započeti.

Čekamo da im dozvole telefonske pozive među zatvorima, nakon što im je već nekoliko puta odbijeno (izgleda da će im biti dozvoljeno od idućeg mjeseca), zato što je komunikacija između dvoje drugova prilično spora (pisma koja si međusobno šalju dobivaju tek nakon mjesec dana), a osim toga i dalje im je pošta ograničena na slanje dva pisma tjedno.

Koristimo priliku za napomenuti kako dvoje drugova ubrzo imaju rođendan. Monica 18. juna, a Francisco 4. jula, zato ako im netko želi poslati poruku, čestitku, crtež ili slično, pretpostavljamo da će biti dobrodošlo s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze. Nemojte slati druge stvari budući da su stvari koje mogu ući u zatvor ograničene, i ako im netko pošalje knjigu ili nešto slično, kao što je to u Monicinom slučaju, treba držati na umu da može dobiti samo jedan paket mjesečno, te zbog toga koristimo tu priliku da sakupimo sve zajedno tokom mjeseca.

Mónica Andrea Caballero Sepúlveda

Ávila-Prisión Provincial

Ctra. de Vicolozano s/n

Apdo. 206

05194 Brieva (Ávila) - Španjolska

Francisco Javier Solar Domínguez

C.P. de Villabona

Finca Tabladiello - Španjolska

Istinto Salvaje via RadioAzione