Titolo: SANTIAGO [ČILE]: VIJESTI SA SUĐENJA ZA "SLUČAJ SECURITY". PROVOKACIJE I PRIJETNJE PRISUTNIM OBITELJIMA I SOLIDARNIM DRUGOVIMA
w-8-wp-89-import-1.png

Suđenje protiv naših drugova Freddyja, Marcela i Juana, optuženih za "Slučaj Security", privodi se kraju, nakon 46 ročišta, i već se pretpostavlja kako će se okončati ovaj linč.

Danas, 4. juna, nakon deliričnih izjava podnositelja tužbe, državnog tužilaštva, krenule su izjave Juanove obrane, dok se sudnica ispunila žandarima zbog "novih" mjera sigurnosti protiv naših drugova, protiv njihovih obitelji i solidarnih.

Zbog Žandarmerije početak ročišta je kasnio oko sat vremena, ne znajući ni što su za to vrijeme planirali. Kada je ročište započelo štampa je objavila kako je prisutnost žandara bilo opravdano pronalaskom jednog ključa u vrećici s doručkom koju je jedna supruga nosila jednom od drugova.

Verzija stražara je mijenjana iz sata u sat. Najprije se govorilo o komadu metala skrivenog u sendviču, da bi se kasnije stiglo do verzije o jednom ključu za lisice navodno skrivenog u šavovima vrećice s hranom koju je donijela Juanova majka.

Nakon podnevne pauze štampa je na ulazu zaustavila Juanovu majku, pokušavajući izvući izjavu. U međuvremenu Žandarmerija je potvrdila optužbu za donošenje ključa, pokazujući jednu tobožnju fotografiju ključa aludirajući na isto tako tobožnji pokušaj bijega.

Sve optužbe su pale na obitelj i na solidarne, nadasve na Juanovu majku, koja sve opovrgava.

Naspram ovog scenarija provokacija ostajemo ujedinjeni, tvrdeći da čitav aparat optužbi, medijacija i cirkusa sigurnosti na sudu, prijetnji sucima s kreacijom opasnih subjekata, stiže upravo na dan početka Juanove obrane i samo nekoliko sati prije presude.

Freddy, Marcelo i Juan osuđeni su 2007., kada se odvila eksproprijacija i oružani sukob koji se završio Moyanovom smrću i policijskim otvorenim prijetnjama smrću; 2009. i 2010. kada su izbačeni iz Argentine te sada na svakom sudskom ročištu.

Nalazimo se samo naspram još jednog poglavlja represije, kao i ponosne borbe koja se ne zaustavlja i ne predaje se naspram zatvorskog teatra apsurda. Odlučnost i volja naših drugova je dio povijesne tranzicije u borbi protiv moći, koja je u ovom slučaju konkretno izražena protiv diktature, demokracije i svih oblika premoći.

Ponosni smo na veze, obitelj, osjećaje i iskrenosti čvrsto izgrađene, koje ignoriraju ritam represije, prijetnje, pasivnost i kajanje...

Zato što smo i dalje s ljubavlju u ratu.

Ničemu nije kraj

Solidarixs Por la Revuelta

4. juna 2014.

Santiago. Čile

w-8-wp-89-import-1.jpg

navodni ključ

Izvor: Publicacion Refractario via RadioAzione