w-8-wp-81-import-1.png

13. juna 2012., između brojnih operacija protiv drugova, talijanska vlast pokrenula je represivni napad protiv desetak anarhista, nazvan Operacija Odlučnost; sveukupno 40 pretresa, 24 osobe pod istragom i 8 uhićenja.

Tom su prilikom pokušali proširiti operaciju optužujući i zatvorene drugove u različitim zemljama, kao što su Grčka, Švicarska i Njemačka.

Kao i obično država je željela pokazati svoje nasmijano autoritarno lice protiv svojih nepokornih neprijatelja, izgradila je uloge vođa, izvršitelja i koordinatora unutar još jednog "terorističkog udruženja", tamo gdje postoje afiniteti, dopisivanje sa zatvorenicima, borbe i preuzimanja odgovornosti.

Na taj su način Gabriel Pombo da Silva i Marco Camenisch, već godinama u zatvoru, uvršteni u navedenu istragu zbog međunarodnog štrajka glađu koji se odvio u decembru 2009., opisani kao "simboli i polazišne točke novog subverzivnog plana", čiji su "ideolozi i pobornici".

Nakon što je proveo 20 godina u španjolskim kavezima (od kojih 14 u FIES režimu) iz kojih je pobjegao, Gabriel je uhapšen 2004. nakon jedne kontrole i oružanog sukoba s policijom u Njemačkoj.

Proveo je 9 godina u toj zemlji. Izručen Španjolskoj 25. februara 2013. na temelju europskog uhidbenog naloga kojeg je ista zemlja izdala prije deset godina kako bi dovršio kaznu na koju je osuđen, Gabriel je dva mjeseca kasnije pozvan pred Audiencia Nacional da bi ga obavijestili kako je protiv njega izdan još jedan europski uhidbeni nalog, u Italiji, u martu za Operaciju Odlučnost!

Gabriel je naravno odbio svojevoljno izručenje. Budući da nije odstupilo od svog "principa posebnosti", kao što je definirano u njegovim strogim zakonima, španjolsko antiterorističko pravosuđe je uložilo žalbu, kao i njemu slično njemačko, na talijanski zahtjev za izručenje u januaru 2014.

17. januara, u okviru Operacije Odlučnost koju je vodilo tužilaštvo u Perugi, inkvizitorka Comodi je zatražila "povlačenje" optužbe za "subverzivno udruženje", dok je u glavnom dijelu istrage, preseljene u Milano, sudac povukao sve mjere ograničenja (obaveza javljanja u policijsku stanicu, obaveza prebivališta... itd.) protiv drugova. Nakon cirkusa koji je nekima oduzeo godinu dana života, a nekima i više, isti sudac je povukao i talijanski europski uhidbeni nalog protiv Gabriela.

Sve ove terorističke epizode europskih država i njenih lakeja u togama neće nam smetnuti s uma da se Gabriel još nalazi pod režimom FIES u zatvoru A Lama (Galicija), u koji je premješten augusta 2013.

Njegova pošta je uvijek podčinjena hirovima tamničara (kao ona koju šalje tako i ona koju dobiva), njegove aktivnosti su isto tako ograničene. Na koncu, što se tiče dana kada će se okončati izdržavanje kazne, pravosuđe i zatvorska uprava i dalje vode svoje prljave igre torture na laganoj vatri, mijenjajući redovno svoju računicu krvnika. Trenutno je zakazano za... 2023.

U biti sve ove različite mjere su samo upozorenje upućeno svim pobunjenicima. Radi se u stvari o posebnom šikaniranju jednog našeg druga ("sve opasnijeg", kao što oni kažu, jednog anarhista koji je proveo 29 godina iza rešetaka, ali koje ga ipak nisu zaustavile), ali i o preuobičajenoj kazni protiv svih koje se ne pokoravaju. Zato jer žele da glave budu prazne, usta začepljena i oči zatvorene, prema vani i prema unutra. Osima ako...

Srušimo sve države, zatvore, policiju i sudove, sloboda svima!

<strong><em>Solidarni anarhisti,

18. maja 2014.</em></strong>

Ako mu želite pisati, mada ne može odgovoriti, pošaljite preporučeno kako se pisma ne bi izgubila ili bila uvrštena u sudske spise (tekstovi, brošure i knjige ne stižu pošto:

Gabriel Pombo Da Silva

<em>CP A-Lama (Pontevedra)

Monte Racelo s / ​​n 36830 A-Lama (Pontevedra) - Španjolska</em>

Izvor: RadioAzione