Titolo: NJEMAČKA: POLICAJCI INFILTRIRANI U SKVOT "ROTE FLORA" (05.2016.)
Argomenti: Germania, polizia
w-7-wp-756-import-1.png

Otkriven je još jedan infiltrirani policajac u Hamburgu. Infiltrirana policajka, poznata pod lažnim imenom "Astrid Schütt", se u stvari zove Astrid Oppermann. Radila je za Landeskriminalamts (LKA) u Hamburgu i bila je infiltrirana u različite autonomne sredine od kraja 2006. do aprila 2013., kada se udaljila tvrdeći da namjerava otputovati u Italiju sa svojim dečkom barem na šest mjeseci. U stvari se vratila u službu u Policijsku upravu Alterdorfa, nakon produženog godišnjeg odmora, u oktobru 2013., i po riječima drugova još i danas tamo radi.

Nakon te infiltrirane policajke otkrivene su još Iris Plate, krajem 2014., i Maria Böhmlichen, krajem augusta 2015. Slučaj Astrid Oppermana je vrlo sličan Iris Plate: bila je u središtu aktivnosti i projekata skvota "Rote Flora", što joj je dozvolilo da izgradi "aktivistički kredibilitet" kroz duži period i da godinama bude dio miljea. Njena infiltracija se odvila istodobno s infiltracijom druge policajke, Marije Bömlichen.

K tome, obije su sudjelovale na sastancima za pripremu prosvjeda protiv konferencije Ministarstva unutrašnjih poslova 2010. i antifašističkih 2012. protiv neonacističkog "Dana njemačke budućnosti". Bile su zajedno i bavile se unutarnjom organizacijom takvih "protu-prosvjeda". "Maria" i "Astrid" su čak zajedno putovale za vrijeme klimatske konferencije u Kopenhagenu 2009., a radile su i na istom projektu stanogradnje. To je dozvolilo sigurnosno-obavještajnoj agenciji da, po potrebi, povuče jednu, bez da time izgubi pristup informacijama.

Za detaljnije informacije, na njemačkom jeziku verdeckteermittlerinhh.blackblogs.org

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ