Titolo: SANTIAGO [ČILE]: KEVIN GARRIDO - IZJAVA ANARHISTA U ZATVORU POVODOM ŠTRAJKA GLAĐU (01.05.2016.)
w-7-wp-709-import-1.png

"Nećemo im ostaviti nijedno sigurno mjesto. Naše oružje je napunjeno i spremno na odgovor... ako se budu zbog argumenata znojili, zbog djela će pustiti krv." Sebastian Oversluij

Danas ti pišem iz zatvora, Mauricio Morales. Ove su riječi za tebe, nadam se da će do tebe i stići.

Koliko je godina prošlo otkad si fizički napustio ovaj odvratni moderni svijet? Da li je uopće važno? Meni nije. Vrijeme je samo vrijeme, a budućnost neizvjesna, dok je napad sada i ovdje... Postoji jedna sadašnjost koju treba zapaliti i dignuti u zrak! Ratna sadašnjost!

Ti, za mene, nisi "pao u borbi". Da, borio si se, ali nisi pao. Zar umrijeti u napadu na vlast znači popustiti? Mislim da ne, i čini mi se da mnogi krivo koriste tu ponavljanu frazu. Za mene si umro u napadu na vlast, dostojanstveno i ponosno. Umro si hrabrošću jednog ratnika, kakav i jesi, uz oduševljenje Moći i uz poštovanje svakog tko te smatra drugom. Ne idoliziram ni tebe ni ikoga, a još manjem oplakujem. Poštujem hrabrost koju si imao, što si djelovao u skladu sa svojim riječima, idejama i taktikama; ratnik na djelu.

Namjera svakog djelovanja, ideje i ciljevi su različiti. Mogu govoriti o mojim djelima i potvrditi ono što mislim i što želim, ali ni ja ni itko drugi ne može govoriti o tvojim djelima, samo ti, zato je danas to nemoguće. Suosjećam s brojnim idejama koje si zapisao na papir. Kao što suosjećam s hrabrom odlukom da kreneš vrtoglavim putem u društvu Mjeseca i uz suučesništvo tame, uz svaki dodir pedale približavajući se meti i uz hladan dodir metalnog oružja koje ti je nadraživalo kožu. Suosjećam sa stalnim šapatom "smrt", "zatvor", a u tvom srcu "uspjeti". Tog si se 22. maja suočio sa smrću, a ja tog 19. novembra i danas sa zatvorom, ali donosi mi radost saznanje da drugovi/srodni i dalje ismijavaju vlasti i uspješno djeluju. Veseli me saznanje da unatoč danonoćnoj "kontroli" ulica ovog kužnog grada, oni i dalje pale vozila odvratnih i bijednih vlasti diljem svijeta.

Moć se naslađivala nad tvojom smrću, ja sam ovdje da te osvetim i obranim tvoj spomen, brate, jer tone cementa i hladne šipke nisu i neće biti vječne...

Jedan topli zagrljaj bratu/sestri koji/a je te noći pedalirao/la s tobom, kao što pozdravljam sve suočene s napadom Moći i koji nisu nikada zanijekali svoje veze.

"Povući se? Ne, naravno. Ni kada se budem, na kraju puta, bez mogućnosti za bijeg, našao pred zidom smrti" Severino Di Giovanni

Pošto su riječi bez djela samo smeće, i budući da sam fizički ograničen izolacijom, započinjem post u sjećanje na anarhiste Mauricia Moralesa i Christosa Tsoutsouvisa, od 1. maja do 22. maja.

<strong>ZA KRVAVO SAKAĆENJE SVAKOG ODVRATNOG AUTORITETA!

SVAKOM RATNOM ZATVORENIKU: POLJUBAC I ZAGRLJAJ.</strong>

MAURICIO MORALES, CHRISTOS TSOUSTOUVIS I BROJNI DRUGOVI POGINULI U OKRŠAJU S MOĆI: PRISUTNI!

SLOBODA SVIM ZATVORENICIMA!

<em><strong>Kevin Garrido.

Ratni zatvorenik.

Klaonica/Zatvor Maksimalne Sigurnosti

Santiago Čile</strong>

</em>

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ