Titolo: RIM (ITALIJA): UOČI SUĐENJA 26. MAJA PROTIV DVOJCE ANARHISTA, GIANCLUCA I ADRIANO
w-6-wp-65-import-1.png

Kreće solidarnost sa Gianlucom i Adrianom uoči prvog ročišta 26. maja u Rimu.

Objavljujemo letak koji poziva na okupljanje ispred Porotničkog suda* i razglednice koje je ilustrirao Giancluca u zatvoru.

Za primjerke razglednica možete pisati evasioni(at)canaglie.org, navodeći kao subjekt "Cartoline per Gianluca ed Adriano".

Adrese zatvorenih drugova:

Adriano Antonacci

CC di Ferrara

Via Arginone 327

44122 Ferrara - Italija

Gianluca Iacovacci

Via Casale 50/A

15122 San Michele (AL) - Italija

Uoči suđenja 26. maja u Rimu protiv Gianluce i Adriana

Gianluca i Adriano, dečki iz područja Castelli Romani, anarhisti, uhapšeni su 19. septembra prošle godine.

Operacija, koju su vodili zamjenik tužitelja, Giancarlo Capaldo, s antiterorističkog odjela, i general Mario Parente, komandant antiterorističke jedinice karabinjera - ROS, smatra ih počiniteljima brojnih šteta različite prirode na području Rima; radi se o trinaest sabotaža protiv nekoliko banaka, jedne krznarije, ureda energetskih kompanija Eni i Enel, i odlagališta otpada u mjestu Roncigliano.

Nad njima vise teške optužbe za udruženje u svrhu terorizma i rušenja demokratskog poretka, te za podmetanje požara, učestvovanje u teškoj krađi, oštećenje tuđe imovine.

Od dana hapšenja za Gianlucu i Adriana postojao je samo zatvor u izolacijskom režimu: prvi u Alessandriji i drugi u Ferrari, unutar specijalnih odjela na koje zatvaraju muškarce i žene čija je prva pripisana krivica ideja koju nose.

Na preliminarnom ročištu 26. marta prihvaćena je optužnica protiv dvojce drugova; na istom je sutkinja D'Alessandro preuzela odgovornost za nalog kojim dvojca okrivljenika moraju prisustvovati ročištima putem videokonferencije: odluka je obrazložena naputkom Uprave za zatvorski sustav koja predviđa korištenje navedenog medija za susprezanje "najopasnijih" zatvorenika, usvojenog nakon bijega Domenica Cutrìja, tokom prijevoza na suđenje. U stvari odvijanje suđenja putem videokonferencije povećava uvjete izolacije, još većom demonizacijom i dehumanizacijom zatvorenika na koje se počinje aplicirati.

26. maja na Porotničkom sudu u Rimu održat će se prvo ročište po postupku skraćenog suđenja, na kojem će javni tužitelj iznijeti zahtjev za presudu.

Izrazimo snažno našu solidarnost i bliskost Giancluci i Adrianu, svjesni činjenice da je njihov slučaj dio svih onih koji stavljaju u igru sebe, kako bi izrazili i prakticirali svoje ideje o slobodi i jednakosti, bez razlika, poštivajući različitosti svakog života.

I toga dana Gianluca i Adriano neće biti sami.

26. maja, Porotnički sud u Rimu, uz Gianlucu i Adriana.

Drugovi i drugarice iz Rima

*Porotnički sud (Corte d'Assise): sud prve i druge instance koji sudi u najtežim zločinima [nap.prev.]

w-6-wp-65-import-1.jpg

Za oslobođenje čovjeka životinja zemlje. Sabotirajmo postojeće.

w-6-wp-65-import-2.jpg

U obranu divlje zemlje

w-6-wp-65-import-3.jpg

Nitko zaključan, nitko isključen. Unutar svakog kaveza jedno srce pulsira Slobodom.

Izvor: CroceNera