Titolo: NJEMAČKA: SUKOB S RWE SE ZAOŠTRAVA - POZIV ZA MEĐUNARODNI NAPAD NA RWE
w-6-wp-638-import-1.png

Sukob s RWE u šumi Hambach postaje sve oštriji dan za danom od početka godine.

Brojni pojedinci koji se koriste različitim taktikama revno su se trudili da dovedu anarhističku prijetnju sve do rudnika.

Neki od elemenata otpora koje koriste su:

Neprekidne barikade na putovima koje koriste vozila zaštitara i strojevi, nanošenje štete krampovima i požarom na mostovima koje koriste;

Tree-speeking [zakucavanje metalnih klinaca u deblo stabala kako bi se oštetile pile nadasve u pilani, nap.prev.] i postavljanje "improviziranih zapaljivih naprava" na područja šume pod prijetnjom, te barikada, platformi i drugih zaštita dublje u šumu;

Gotovo svakidanje podmetanja požara na tehnološke naprave RWE-a, kao što su pumpe, radio-antene i električni transformatori.

Sabotaža infrastruktura za prijevoz ugljena, kao i dovođenja do kratkog spoja na električnim linijama koje teku nad prugama i podmetanje požara na električne komponente duž željeznice;

Brojni napadi kamenjem, praćkama, petardama i molotovima na privatne zaštitare rudnika, kako iz zasjede na patroliranja tako u neposrednim sukobima na kontrolnim mjestima.

Brojni napadi su izvršeni sada i zbog osvete za pokušaj ubojstva, ranjavanje i zatvaranje jednog druga, 21. januara.

Naravno, sve su to zamijetili i panduri, koji su otvoreno proglasili područje oko rudnika kao "razbojnički teritorij". Već više od tjedan dana pojačan je nadzor nad okupacijom šume, gotovo svakodnevnim nadlijetanjima helikoptera i slanjem interventnih jedinica u šumu. Došlo je i do nekoliko pokušaja identifikacije osoba koje odlaze u šumu sa željezničke stanice.

Nije ni potrebno naglasiti da nas prisustvo par blindiranih vozila s pandurima, koji se uplašeno kreću šumom, neće uplašiti. Svaki put helikopter je pozdravljen vatrometom, a jedno pandursko vozilo koje se usudilo ući nešto dublje u autonomnu zonu je uništeno, kao i vozilo poslano da ga odveze.

Danonoćno smo u šumi, pratimo, čekamo, u svakom trenu spremni za napad, i ako budete napali ili zatvorili nekog od nas, kao što dobro znate, doći će do posljedica, ovdje u Njemačkoj ili u bilo kojem drugom dijelu svijeta na koje RWE proteže svoje prljave krakove.

A sada je važno objasniti kako RWE nije odgovorna samo za rudnik lignita otvorenog tipa i za rašumljivanje područja Rajne u Njemačkoj. RWE i njene sestrinske tvrtke, suučesnici, nalaze se svukud. Njihovi projekti, njihovi uredi, njihovi strojevi, njihova vozila, naše mete, mogu se pronaći svugdje.

Odgovorni su za vađenje ugljena diljem svijeta, kao npr. za suradnju s HRVATSKOM ELEKTROPRIVREDOM pri upravljanju termocentralom na ugljen u Plominu,; za centralu na lignit i plin u Matri, u Mađarskoj, gdje je RWE druga najveća tvrtka na tržištu domaće elktroprivrede, s dioničkim udjelom u grupi ELMŐ/ÉMÁSZG, FİGÁZ-u i TIGÁZ-u. Pokušavaju proširiti razvoj industrije ugljena i na azijsko-pacifičku regiju otvaranjem ureda u Singapuru, i operacijama sa bazom u njihovim uredima na 22. katu Plaza Office Towera u Džakarti, Indonezija.

RWE izvlači ogromne profite iz uloge koju igra u rastućem razvoju atomske prijetnje, vodeći i nudeći usluge nuklearnim centralama diljem svijeta, u suradnji s Technical Association of Large Power Plant Operators [tehničko udruženje rukovoditelja nuklearnih centrala, nap.prev.], VGB Power Tech.

A što bi bila RWE bez njenih doprinosa industriji hidrauličkog frakturiranja i izgradnji elekrana na plin, kao što je CCGT centrala u Denizliju u Turskoj, uz pomoć Turcas Petrola i Metke, ili bez istraživanja u potrazi za naftom i plinom u Poljskoj, pod kartelom RWE east, čiji se središnji uredi nalaze u ulici Limuzska 12/3135, 10098 Prag, Strasnice, Češka.

RWE Innogy, sestrinska tvrtka, suučesnica u farsi greenwashinga [ekomanipulacija, nap.prev.], se pak hvali svojom aktivnošću na poljima "obnovljivih" i "održivih" izvora energije. Svojim pristupom RWE hrani nezasitnu glad levijatana industrije, a istovremeno zadovoljava umjetne potrebe "svjesnih" i "dobronamjernih" potrošača, kako bi i oni mogli potrošiti svoje živote u blještavilu umjetnih rasvjeta, zureći ispraznih očiju u ekrane, dok se pokušavaju udaljiti od sirove stvarnosti sistematske i mehaničke dominacije o kojoj ovise i kojoj pridonose, dok istovremeno žrtvuju sebe same na oltaru "zelene ekonomije".

S centralama na biomasu, poljima solarnih panela, parkovima vjetroturbina i hidrocentrala - svima visoko ovisnim o istim eko-ubojitim metodama korištenim u njihovoj proizvodnji, upravljanju i održavanju, kao što je vađenje rijetkih minerala za sklopove i druge sofisticirane tehnologije, i trošenjem ogromnih količina fosilnih goriva samo za njihovo funkcioniranje i potpuno integriranih u električnu mrežu - u Belgiji, Nizozemskoj, UK, Španjolskoj, Portugalu, Poljskoj, SAD-u i mnogim drugim zemljama (svi bezbrižno navedeni na njihovoj web stranici, uz adrese njihovih ureda itd.).

RWE surađuje i sa Siemensom u izgradnji virtualnih elektrocentrala... "Koji kurac je virtualna centrala" pitate se?

Po riječima web stranice RWE "virtualna električna centrala je povezivanje malenih električnih centrala, raštrkanih po teritoriju, kao što parkovi vjetroturbina, jedinice koproizvodnje, malene fotovoltaične centrale, hidrocentrale i na biomasu, ali i naponi koji mogu biti ugašeni, kako bi se formirala jedna integrirana mreža. Ta su postrojenja povezana jednom jedinom kontrolnom sobom".

Na taj način RWE i Siemens nastoje stvoriti međupovezanu električnu mrežu, digitaliziranu, jednostavne kontrole, kako bi funkcioniranje kapitalizma te protok profita i proizvoda komotno kontrolirala nekakva grupa tehnokrata, povezanih, negdje zatvorenih, radeći na potpunoj kontroli i uništenju prirodnog okoliša o kojem čitav život ovisi.

Po riječima marionete Siemensa, Thomasa Zimmermanna: "S ovim naprednim tehnološkim sistemom RWE će uvijek biti spremna suočiti se s inovacijama u sve više energetski digitaliziranom svijetu."

RWE daje velike doprinose i tehnološkim pojedincima, čiji svaki aspekt života želi uključiti u jednu jedinu gušeću umjetnu automatiziranu realnost. Uz pomoć svojeg projekta za istraživanje "E-DeMa", radeći na projektima kao što je "case smart" i "smart meter", kako bi svaka jedinica individualne i obiteljske potrošnje bila potpuno integrirana u automatizirani kapitalističko-industrijski stroj.

Konstantno povezan, pojedinac može koristiti svoj "pametni" telefon za upravljanje vlastitom potrošnjom energije, paleći i gaseći grijanje i svijetla dok je rob na nekom glupom poslu, i dok istovremeno dogovara susrete i šalje "emotikone" svojim takozvanim "prijateljima" na disgracebooku, naručujući posljednji automatski usisivač kako bi svoj dom-zatvor održao sterilnim, i sve to bezbrižno sa svojeg radnog mjesta-zatvora, radeći za virtualni novac, koji će potrošiti na droge koje mute svijest i zdravlje, i na posljednji hit razonode, a sve na sigurnom mjestu pod nadzorom bezbrojnih multinacionalki koje uhode, prikupljaju i arhiviraju svaki aspekt našeg života... I sve to zbog tvoje sigurnosti, sve to u ime bezbrižnosti.

Naravno, sva ta distopijska vizija budućnosti koju nudi RWE i nerdovi tehno-industrijskog sistema je dostupna samo onima koji se zadovoljno pokoravaju volji nekog drugog, i onima koji koji su dovoljno privilegirani da razvoj ovog tehnološkog društva nije još poslao u zatvor ili u neku daleku zajedničku grobnicu.

Završavamo ovaj tekst upučujući poziv svim pojedincima i kaotičnim ćelijama naklonjenim međunarodnom anarhističkom napadu na moć, za direktana napad na RWE, na njene sestrinske tvrtke, na njene partnere kao što su Siemens i VGB Power Tech i na njihove projekte.

Naše mete su svukud. Šanse su svuda oko nas.

Od izoliranih i nezaštićenih infrastruktura na periferijama gradova-zatvora, kao što su dalekovodi, centrale, transformatori, solarni paneli/hidrocentrale/vjetroturbine i tako dalje, jer bi njihovim uništenjem nanijeli široki udarac, kao što su uredi i grupe vozila parkiranih na otvorenom, nadzorne telekamere, antene za telekomunikacije i električne kutije ispunjene optičkim kablovima, koje samo traže da ih se sabotira, lomeći grč građanske normalnosti na tren, možda dovoljno dug da bi netko skrenuo pogled sa svojih svjetlećih ekrana i vidio plamen kaotične anarhije na ulici. Uz malo istrage domovi tehnokrata mogu biti otkriveni i njihov svakidanji životi izmijenjen u trenu, njihova skupocjena vozila zapaljena ispred kuće, prozori razbijeni u noći.

Jednostavnim metodama, koje se lako reproduciraju i koje su razradile brojne zajednice ćelija anarhističkog djelovanja, kao što je postavljanje jedne kocke za potpalu ili korištenje kliješta, željeznih poluga, kamenja, čekića i molotova, naše mete se vrlo lako unište.

Naše mete su svukud. Naša sredstva su mnogobrojna, a automi poretka ne mogu se nalaziti svugdje istovremeno.

Solidarni sa zatvorenim ratnikom Fiedermausom.

Za međunarodnu koordinaciju i borbeni anarhizam!

Neki anarhisti

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ