Titolo: ESSEN [NJEMAČKA]: BOJOM NA CENTRALU RWE
Argomenti: Germania, vandalismo
w-6-wp-603-import-1.png

Essen, 13. decembra 2015.

U noći između 12. i 13. decembra uljepšali smo centralu multinacionalne energetske kompanije RWE* u Essenu, s bombama-bojom i katranom, kako bi označili RWE kao su-odgovornom za klimatske promjene. S brojnim termocentralama na fosilni ugljen i na lignit na renanskom području, RWE upravlja većinom bljuvača CO2 u Europi. RWE je dakle su-odgovorna za tisuće osoba na svjetskoj razini koje već sada umiru zbog posljedica klimatskih promjena.

Odluke konferencije Ujedinjenih Nacija o klimi u Parizu, okončane ovog tjedna, mediji i NVO proglasile su velikim uspjehom. No, nedostaje bilo kakva ograničavajuća mjera za dostići cilj koji su postavili. Jer mi dobro znamo: štiti klimu ostaje obrtnički posao! Ne možemo čekati da vlade djeluju, moramo preuzeti u naše ruke našu budućnost i boriti se neposredno protiv tehnologija koje nanose štetu klimi i protiv ekonomskog sistema kojem je ista nužna. Zato radosno prihvaćamo blokadu bagera za vađenje lignita u Lausitzu i kraj Leipziga, okupaciju dizalice u Lausitzu, blokiranje ulaza u centralu Niederaussen, kao i okupaciju bagera u otvorenom rudniku u šumi Hambach, kao i brojna djela u kontekstu Climate Games tokom konferencije o klimi.

Lijepi pozdravi i solidarnost drugovima koji okupiraju šume i livade Hambacha, nadasve dvojci još u pritvoru.

Našim djelom želimo se pridružiti tim djelima i podsjetiti odgovorne iz RWE da onaj tko uništava klimu mora se suočiti s posljedicama otpora.

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

*RWE kompanija prisutna je i u Hrvatskoj: kroz proizvodnju energije (termoelektrana na ugljen Plomin u Istri), prodaju električne energije (RWE Energija), kroz prodaju plina (RWE Plin) i takozvano pročišćavanje otpadnih voda (ZOV d.o.o.), napomena yu.RadioAzione