Titolo: RadioAzione gasi mikrofon: definitivan kraj web-radija
Data: 07.2015.
w-5-wp-533-import-1.png

Danas, u srijedu 1. jula 2015., RadioAzione definitivno gasi mikrofon. Nakon četiri godine radija donio sam odluku da okončam Dirette d’Azione (izravni prijenos), dok će web-site i dalje postojati, uz pokušaj da ga ažuriram na drugačiji način u odnosu na ono što je trend društvene kontrainformatike posljednjih mjeseci. Kao što sam već to bio napisao u maju, ne zanima me biti ubačen u lonac kontrainformacije „samo da bi se ispunile stranice” ili da bih olakšao pretragu na Googleu.

Ne sviđa mi se da me čak ni drugovi traže!

Nisam nikada ažurirao što nije u afinitetu, prestao sam ažurirati sve ono što se pokazalo da nije u afinitetu, i ne zanima me dati više glasa onima koji su pokušali izobličiti anarhističku ideju zato što su oni promijenili svoju, i značenje nekih akronima.

Zato se RadioAzione ne ažurira kao prije.

Nadam se da ću ga ažurirati na drugačiji način, objavljujući nova razmatranja, nove ideje, i kritike onih koji se ne plaše izražavanja i da ostanu izolirani (bolje sami nego u lošem društvu...).

Ukratko, individualistička razmatranja, ideje i kritike, pošto mnogi anarhisti ispunjavaju svoja usta tim pojmom, ali 90% njih je dio jednog krda.

Mnogi anarhisti se smatraju nihilistima, ali u međuvremenu žive od mitova i svetaca koje štuju, čak i kada pričaju gluposti.

Životopis je bitan i za anarhiste, nažalost...

Zasigurno u ove četiri godine radija nisam govorio u tuđe ime, zato se radio-emisije ne prekidaju zbog kajanja (nikada ih u životu nisam imao...).

S ovog mikrofona je rečeno sve što sam želio reći, nisam favorizirao čak ni najsrodnije drugove, i razbistrio ideje onima koji su me željeli kao virtualnog korisnika, baš zato što sam u odnosu na brojne „anonimne” tekstove kritike ja dodavao i vlastiti glas.

Uz -MA pokušali smo da ne stvorimo klasični radio pokreta, kao prvo jer se ne osjećam dijelom pokreta, a drugo zato što nisam nikada podnosio anarhističke liturgije i žalopojke.

Stvarali smo ga čitajući naizmjenično romane, koji su u svakom slučaju bili povezani na neki način s anarhizmom, i kontrainformaciju, ali nadasve u potpunoj vedrini, ležernosti i opuštenosti koje vrlo često nedostaju anarhistima.

Dođe mi da kažem: „Nasmijte se, ponekad...”

I sve se to odvilo u onom zagušljivom sobičku, koji se nekome ne sviđa, ali u kojem smo se mi tako dobro osjećali sve do posljednje radio-emisije.

Kraj web-radija nameće samo činjenica da ne mogu više održavati jednu stalnu obavezu tokom čitave godine.

Ili ću jesti ili ću voditi radio, ali obije stvari ne mogu činiti zato što sam riskirao da ne jedem... zato, odjebi moj voljeni radio...

Mogao sam pronaći bilo koju izliku za okončanje, ali istina je ta, i sve do kraja draža mi je iskrenost, mada gorka ali iskrena.

Stranica podcasta ostat će i dalje na web-siteu i bit će uvijek na raspolaganju zato što je dio, kao kontrainformacija i drugo, arhive projekta RadioAzione.

RadioAzione, 1. juli 2015.

Izvor: RadioAzione