Titolo: PARIZ [FRANCUSKA]: "LA DISCORDIA" - NOVA ANARHISTIČKA BIBLIOTEKA
Argomento: Francia
w-4-wp-468-import-1.png

Discordia je radikalno neslaganje, nasilna nesuglasica koja dovodi ljude u opoziciju i stavlja ih jedne nasuprot drugih. Mi pak želimo ohrabriti da se postave protiv ovog starog svijeta i njegovih pobornika, kao što se već dešava, tamo i ovdje, kroz brojna djela pobune i nepokornosti. Nemamo namjeru bacati vodu na usijanu žeravicu tih pobuna, nego, radije, kao božica Diskordija [Eris], bacati jabuku nesloge usred ovog društva, u kojem su, izgleda, trgovački i represivni odnosi nadvladali uzajamnu pomoć, solidarnost i potragu za životom koji bi željeli živjeti. I protiv ove raširene rezignacije i potrage za suglasnošću pod svaku cijenu - čak i pod cijenu apatije.

Daleko od svih dogmi i uz anarhističku perspektivu, La Discordia je knjižnica kojoj je cilj gajiti revolucionarni projekt u nekim od osnovnih aspekata: kroz čitanje, raspravu, teoriju, pisanje, papir, diskusiju. Mjesto za susret u kojem će se izmijenjivati informacije o tekućim zbivanjima u revolucionarnom i anti-autoritarnom pokretu diljem svijeta, uspoređivati ideje, otkrivati, kopati; mjesto u kojem rasprava nije nužno sinonim za suglasnost i nije isključivo za stručnjake. Radi se i o fizičkom prostoru, kako bi se izašlo iz virtualnog, uz osobnu raspravu, licem u lice, i dijeljenjem. To su knjige, novine, letci, brošure, plakati i drugi dokumenti, arhive današnjice i prošlosti, doprinos prijenosu povijesti individualnih i kolektivnih borbi. Sve što može doprinijeti razvoju ideja, raskidom s državom, politikom i kapitalizmom. Ako je Diskordija izazvala Trojanski rat svojim provokativnim činom, mi se nadamo da ćemo našim na neki način doprinijeti ratu protiv svih autoriteta, dodajući gorivo njegovim idejama.

La Discordia je autonomna (i deficitarna) knjižnica, koja ovisi i o vašoj podršci i sudjelovanju. Nalazi se na sjevero-istoku Pariza, i želi još diskretno ali stalno prisustvo anarhista u ovom kvartu, već par godina, učiniti uočljivijim i pristupačnijim.

Slobodno pogledajte program i katalog, i nadasve svratite posuditi knjige, mirno raditi na arhivima, otkriti nove tekstove i brošure, pogledati distribuciju, ostaviti publikacije, raspraviti, predložiti nešto ili jednostavno provesti par sati izvan raširene rezignacije.

Knjige, ne panduri!

ladiscordia (at) riseup.net

ladiscordia.noblogs.org

________

Možete nam, naravno, poslati i vaše publikacije za našu arhivu i/ili distribuciju u Francuskoj, na ovu adresu:

<em>Bibliothèque La Discordia

45 Rue du Pré Saint-Gervais

75019 Paris - France</em>

ili kontaktirati nas putem mejla za više informacija.