Titolo: GRČKA: VIJESTI O ZDRAVSTVENOM STANJU ČLANOVA ZVĆ U ŠTRAJKU GLAĐU
w-4-wp-429-import-1.png

Drug Damianos Bolanos započeo je štrajk glađu sa 90.1 kilogramom, da bi sada pao na 73.5 kilograma i pati od kožne infekcije po gotovo čitavom tijelu.

Drug Mihalis Nikolopoulos je sa 78.5 kilograma pao na 66.5, i pati od značajne bradikardije, s 40-44 otkucaja u minuti te niskog tlaka.

Olga Ekonomidou je u 28. danu štrajka glađu i pala je na kritičnu razinu tjelesne težine (42 kilograma), a razina šećera u krvi s početnih 70 pala je na 52, granica za hipoglikemijski šok.

Unatoč svemu "pravda" se i dalje igra sa životima štrajkaša glađu, odgađanjem odluke vijeća o otpuštanju članova obitelji ZVĆ na birokratski način, dovodeći ih na granicu između života i smrti.


31.03.2015.

Jutros ujutro, oko 6 sati, štrajkaš glađu Mihalis Nikolopoulos je skoro zadobio srčani udar, pošto su se otkucaji njegovog srca smanjili na 25 u minuti, a tlak pao na 5/2,5. Dobio je jednu i po dozu atropina, pošto samo jedna nije bila dovoljna. Njegovo zdravstveno stanje je trenutno nešto stabilnije (40 otkucaja u minuti), ali rizik od zastoja rada srca je i dalje prisutan, i može se desiti u svakom trenu.

Žalbeno vijeće je danas odlučilo da majka Christosa i Gerasimosa Tsakalosa bude otpuštena uz mjere ograničenja.

Po posljednjim informacijama svi drugovi iz ZVĆ nastavljaju štrajk glađu sve do otpuštanja Gerasimosove supruge.

01.04.2015.

Drug-štrajkaš glađu Mihalis Nikolopoulos je po drugi put u istom danu skoro dobio srčani udar. Ponovno je dobio injekciju atropina pošto su mu otkucaji srca 30 u minuti.

Izvor: [[https://interarma.info/?lang=en][InterArma