Titolo: MEKSIKO: SLUČAJ 5E - CARLOS, AMELIE I FALLON OTPUŠTENI
w-4-wp-421-import-1.png

Nakon što su razriješeni federalne optužbe da su počinili kazneno djelo nanošenja štete požarom, 27. februara 2015., i nakon što su platili kauciju za (lokalnu) presudu od 2 godine i 7 mjeseci za kaznena djela napada na javni mir i nanošenje štete, napokon su drugarice Amelie Trudeau i Fallon Roullier, kao i drug Carlos Lopez "Chivo" otpušteni 13. marta.

Pošto su drugarice Amelie i Fallon kanadske državljanke premještene su izravno u postaju Nacionalnog Instituta za Migraciju, to jest zatvor za osobe bez potrebnih dokumenata za prijelaz granica, koje nameću Država i Kapital. Zatvor u kojem dane provode na stotine osoba u očekivanju rješavanja njihove situacije, pošto ne posjeduju jedan papir. Zatvor kao svi zatvori, gdje vlada maltretiranje, ponižavanje, bolest itd. Tamo su provele više dana. S obzirom na uvjete mjesta: ograničene posjete i rijetke informacije, situacija drugarica je bila prilično nejasna, sve do 23. marta kada su ih deportirali na njihovo izvorišno mjesto.

Premda je prošlo već više dana otkad su drugovi otpušteni iz zatvora, smatramo da je važno proširiti vijest kako bi izvijestili o situaciji naših drugova u zatvoru. Činjenica da su razriješeni jedne od optužbi, ne govori toliko o nevinosti i krivici, nego nam pokazuje da je država loše postavila svoj represivni teatar i zato se urušio, kao što se desilo s optužbama za terorizam, s kojima su bili suočeni prvih 40 dana nakon hapšenja, kada su se nalazili zatvoren u Nacionalnom Centru Arraigos.

Smatramo kako je moguće da će država bolje naciljati idući represivni napad, te zato pozivamo na neprekidno razmatranje o našoj sigurnosti, a da istovremeno ostanemo spremni, zato što smo uvjereni da će se antianarhistička kampanja meksičke države nastaviti.

Ispunjava nas radošću saznanje da su naši drugovi ponovno na ulici!

Unatoč tome, nedostaje nam zatvorenika!

Sloboda Fernandu Barcenasu, Ambrahamu Cortesu i Luisu Fernandu Sotelu!

Srušimo zidove svih zatvora!

Meksički Anarhistički Crni Križ

reporter.indivia.net