Titolo: MEKSIKO: ODGOVOR CARLOSA LOPEZA "CHIVE" MEĐUNARODNOJ REVOLUCIONARNOJ LJEVICI "BUENAVENTURA DURRUTI" (IZQUIERDA REVOLUCIONARIA INTERNACIONALISTA)
w-4-wp-403-import-1.png

Napomena: Ovaj tekst druga Carlosa je odgovor IRI-BD - "Amelie y Fallon, de la arrogancia imperialista a la miseria pequeñoburguesa"

3. mart

Odgovaram u moje ime klevetničkoj agresiji koja je napisana protiv mojih drugarica u afinitetu, Fallon i Amelie.

Između stvari koje obilježavaju internacionalizma je borba protiv ideje o naciji, moći i vlasti, dovodeći u pitanje vrijednost fizičkih i mentalnih granica koje su vlade izgradile, da bi izbjegli bratski i slobodan suživot među osobama rođenim na različitim geografskim točkama.

Zato, reći da su te anarhistice stigle na ovo područje "da bi proživjele jedno iskustvo među narodima trećeg svijeta, nakon što su napustile svoj život u civiliziranom Quebecu", navodi me da mislim kako ste vi, međunarodni ljevičari, iskazali prezir prema strankinjama koje su odlučile sprovesti u djelo svoj destruktivnu strast protiv države/kapitala, bila ona kanadska, meksička, europska ili bilo koja druga.

Mi barem ne tražimo djelomično uništenje samo jedne države - zato jer su, ako uzete odvojeno, samo krakovi svjetske moći - niti ne nastojimo da ujedinimo napore/sposobnosti isključivo među Meksikancima ili s "revolucionarima trećeg svijeta"; naprotiv, boriti se zajedno sa svakom slobodnom osobom, rođena ona ovdje ili u Kini.

Ali što možemo očekivati od nekog tko podržava pripadanje "klasnom krilu meksičkog revolucionarnog pokreta", optužujući za imperijalističku aroganciju ili malograđanstvo one koji su odabrali da se organiziraju putem afiniteta ili da bi podijelili trenutke subverzije s kim god žele?

Naravno, afinitet nije nešto svojstveno samo anarhistima/slobodarima, u stvari ona se može izroditi između bilo kojeg pojedinca ili grupe, koji se poistovjećuje s borbom za potpuno oslobođenje, (borba) u kojoj umjesto da se usredotočimo na "stadij u kojem nitko više neće biti zatvaran", želi uništiti svaku zatvorsku zgradu, fizičku i mentalnu, svaku autoritarnu instituciju, sa svim što to podrazumijeva; to možda izgleda utopijski, ali smatram da je bolje prekinuti mlakost lijepih riječi i, daleko od idealiziranja ostvarenja utopije, nastaviti sa svakodnevnim neprekidnim konfliktom u društvenom kontekstu.

Solidarnost nije uvjetovana, solidarnost se konkretizira kroz različita djela podrške, a zauzimanje stava - kao što su to učinile drugarice - ne znači uvjetovati je; ne treba dizati valove vode u visokoj planini.

Ako Fallon i Amelie odluče izbjeći svaku eventualnost u koju ih upliću sa samoprozvanim političkim zatvorenicima, a k tome i ne žele da budu opisane kao takve, ne preostaje drugo nego da se poštuje njihova odluka. Optužiti ih samo zbog toga, kao što ste učinili, je zaista podlo i kukavno, crvena kopilad!

Uvijek se baziramo na našim realnostima, a činjenica da imamo obranu na pravosudnom procesu je i više nego nužno, jer jedna stvar je željeti uništiti pravosudni sistem, a druga je kada je već to učinjeno.

S naše strane se ne radi o "iskorištavanju" pravosudne obrane i niti ona predstavlja naš "pregovor" s državom, kao što kažete u vašem tekstu. Znamo da se pravosudna igra vodi među politikantima, a o tome se brine naš advokat, kojeg ne smatramo pregovaračem, već drugom antizatvorske borbe, koji se ne bavi izvlačenjem političkih zatvorenika, nego solidarnošću sa zatvorenicima, bez obzira bili oni politički ili anarhisti. Što dokazuje i činjenica da je preuzeo naš slučaj, iako smo ustanički i neformalni anarhisti, bez da uzme i jedan cent.

Da preciziramo, u vašem klevetničkom tekstu spominjete da se radi o istom advokatu koji brani nas i Jaquelline i Bryana, što je netočno. A i da je točno, za mene se situacija ne bi izmijenila. Iz toga proizlazi da niti ne znate o čemu govorite.

Vi zapadate u povijesni stav napada na svakog tko ne prihvaća vaše zastarjele/anakronističke metode intervencije, utemeljene na retoričkoj politici optuživanja "nesmotrenih i beskorisnih djela". Govorite o "ljevici prvog svijeta", za nas je svaka ljevica, stranačka ili revolucionarna, daleka u svojim zahtjevima; govorite o kolektivnim djelima utemeljenim na količini, ali mi znamo da takva djela često brišu individualnost i njeno kreativno djelovanje; govorite o klasnoj borbi i o pobjedi radničke klase, kada većina nas nisu ni radnici, ni klasni i podržavamo svako oslobađalačko djelo koje ima na umu potpuno oslobođenje osobe, bila ona radnik, seljak, autonomna ili kako je želite nazvati. Zato radije koristimo pojam društveni rat, koji obuhvaća više područja, a ne samo radničku ili klasnu borbu.

Ni u kom slučaju ne vjerujem, barem po onome što vi kažete, da je ustanički anarhizam osuđen na propast, istina je da se ne natječemo niskim kako bi vidjeli tko je više revolucionaran ili učinkovit u borbi protiv Kapitala. Kritika odabranih sredstava je nužna, kako u formi tako i u sadržaju, ali... mislim da ono što ste napisali ne nudi šansu za izmjenu ideja, jer ste se posvetili samo vrijeđanjima mojih drugarica, i znajte da ako se radi o uvredama, mi znamo i gristi.

Solidarnost je solidarnost, sa svojim širokim sadržajem oblika, ali znajte da ja ne želim ništa od osoba kao što ste vi.

Prijevod: PKT

meksički Anarhistički Crni Križ via RadioAzione