Titolo: GRČKA: MEĐUNARODNI POZIV NA REVOLUCIONARNU SOLIDARNOST S ANARHISTOM NIKOSOM ROMANOSOM U ŠTRAJKU GLAĐU OD 10.11.2014.
w-2-wp-249-import-1.png

<strong>Solidarnost s Nikosom Romanosom

</strong>

"Koristeći moje tijelo kao barikadu upućujem političku ucjenu kako bih stekao dašak slobode iz gušećih ujveta zatvora. Od ponedjeljka, 11. novembra 2014. započinjem štrajk glađu, bez odstupanja, s anarhijom zauvijek u mojem srcu." Nikos Romanos

Raspirujemo zajedničku borbu koja ne poznaje ni granica ni zidova, čak ni zatvorskih zidova.

Dok ne srušimo njihove zatvor, neprekidna borba za slobodu i anarhiju.

Solidarnost s Nikosom Romanosom!

Zapalimo zatvore!

<strong>act for freedom now

</strong>

sloboda će procvjetati iz pepela zatvora

Zatvoreni anarhist Nikos Romanos započeo je štrajk glađu od ponedjeljka 10. novembra, tražeći svoje pravo na obrazovne izlaske iz zatvora. Od 17.11. drug Giannis Mihailidis je također u štrajku glađu iz solidarnosti sa svojim drugom.

Njihova borba je i naša, štogod oni odlučili mi ih podržavamo, kao što smo to učinili iz početka. Od samog trenutka hapšenja drugovi su iznijeli svoju anarhističku individualnost strašću i dostojanstvom tokom ordalija koju su im pripremili u kanalizaciji države. Za nas, iz act for freedom now, svaka prevedena riječ, paragraf i stranica izražavaju naš bijes i želju da snažno i plameno zagrlimo drugove koji se nalaze zatočeni u paklenim rupčagama države.

Razdaljina je nebitna kada govorimo o solidarnosti. Zato pozivamo, od danas, na međunarodnu revolucionarnu solidarnost s Nikosom.

Nećemo ostaviti nijednog druga samog u rukama države.

SOLIDARNOST JE NAŠE ORUŽJE

*Te noći gledali smo netremice horizont i vidjeli brojne zvijezde padalice koje su ispisivale svoje kaotične putove. I brojali smo ih ponovno i ponovno, zamislili želje, izračunali vjerojatnosti. Znamo da naša želja za slobodnim životom mora kročiti preko svega što nas guši, ubija, uništava, zato smo uronili u prazninu kao zvijezde padalice koje smo gledali. Nakon što su bezbrojne zvijezde pale, možda je vrijeme da padne i naša zvijezda, tko zna? Da smo posjedovali spreman odgovor ne bi bili postali ono što jesmo, nego sebični bijednici koji bi da uče narod kako postati glodavcima koji se međusobno žderu, kao što to oni čine danas. Ipak, mi i dalje ostajemo neumoljivi i tvrdoglavi, kao ljudi našeg tipa. A oni među nama koji su zatvorili oči u mukama i otputovali daleko, i dalje netremice gledaju ono noćno nebo koje smo i mi promatrali. I gledaju nas padati, predivne i sjajne zvijezde. Sada je na nama red. Sada, bez oklijevanja, mi padamo.

<em>Od ponedjeljka 10. novembra 2014. započinjem štrajk glađu, bez odstupanja, s anarhijom uvijek u mojem srcu.

Odgovorna za svaki dan štrajka glađu i za sve što će se desiti od sada na dalje je zatvorska uprava, imenom javni tužitelj Nikolaos Pimenidis, direktor Charalabia Koutsomichali, kao i svi socijalni radnici.</em>

SOLIDARNOST ZNAČI NAPAD

<em>P.S.

Svim salonskim “borcima”, profesionalnim humanistima, “emotivnim” intelektualcima i duhovnim likovima: lijepo vas se riješiti, unaprijed.

</em>

<em><strong>Anarhisti iz Act for freedom now!

</strong></em>

Izvor: Act For Freedom Now