Titolo: SANTIAGO [ČILE]: O AKCIJI/PRAKTIČNOJ KRITICI POČINJENOJ NA SVEUČILIŠTU UACH 16.10.
Argomenti: Čile, Rivendicazioni
w-2-wp-234-import-1.png

JEDINI TERORIST JE DRŽAVA!

Država i kapital su dva lice jedne te iste medalje. Država je organ koji organizira uvjete izrabljivanja i kojem smo svi potčinjeni. Budući da je ona jamac tih uvjeta, monopolizira i institucionalizira nasilje u svoju korist u obliku zakona, sudova, zatvora, policije, između ostalog da bi suzdržala i ugušila sukobe. Trenutna klima medijskog terora koju država koristi u svoju korist, kapitala, i stanje militarizacije te policijskog ugnjetavanja u Auracaniji dokazuju ovo: s jedne strane, svako nasilje koje nije njeno mediji trebaju nazvati "terorizmom", s druge pak strane potpuni nadzor i primjena nasilja koje može samo ona vršiti, pokazujući svoje pravo lice; da bi sa zajamčio poredak izrabljivanja, vlasništva i otuđenja.

U kontekstu 522 godine od dolaska europskog kapitalističkog lumpenproletarijata u Ameriku, a uz njih i početka pljačke i otimanja na štetu latino-američkih naroda, MI NASTAVLJAMO PRUŽATI OTPOR NA ULICAMA!

Zato što kapitalistička zvijer neće utažiti svoju glad dok ne istrijebi čitav planet, i zato smo svjesni činjenice da jedine stvari koje su se izmijenile tokom povijesti su upravitelji moći i siromaštvo, putem neprekidnih izmjena i poboljšanja, represivnih sredstava i metoda. POZDRAVLJAMO NARODE KOJI SE SVOJIM POVIJESNIM OTPOROM SE I DALJE SUKOBLJAVAJU S KAPITALOM I KRVAVIM NEOLIBERALNIM NAPRETKOM!

Izražavamo našu mržnju i ljuti otpor koji osjećamo protiv šikaniranja i militarizacije policijske države, koja opkoljava i neprekidno pokorava narod Mapuche. Iz toga se rađa potreba da oživi kroz vatru pobunjenik peñi [brat, nap.prev.] José Quintriqueo, ubijen tokom legitimnog uzimanja djedovine. Na isti način podržavamo osvetničku akciju požarom koju su počinili meksički drugovi koji su nakon nestanka 43 studenta iz Ayotzinape zapalili vladinu zgradu u Guerreru, pretvarajući je u jednu ogromnu barikadu, onu istu koja nas ujedinjuje u antiautoritarnoj akciji.

I tako smo upali vatrom u kapitalističku normalnost, zauzeli ulice i naoružani čekali da se pojave panduri kako bi im dali dobrodošlicu bocama ispunjenim našim vatrenim bijesom, bijesom pretvorenim u praktična kritiku, praksu koju udišemo, ali koju ne realiziramo iz puke razonode nego zato što smatramo da je potrebno izaći kapitalističke normalnosti, dok se upućujemo da je nadiđemo.

Na koncu, upućujemo poziv na izoštravanje naših metoda samoobrane; da ne zanemarujemo mjere opreza i da udvostručimo snage u potrazi za boljim sredstvima antiautoritarne, slobodarske i neformalne borbe.

RATNI ZATVORENICI, SLOBODNI!

RAT POLICIJSKOJ DRŽAVI!

IZLAZITE IZ PODRUČJA NARODA MAPUCHE I IZ NAŠIH ŽIVOTA!

HRABROST POBUNA I DIREKTNA AKCIJA!

Izvor: contrainformate via RadioAzione