Titolo: MEKSIKO: VIJESTI O DRUGOVIMA U ŠTRAJKU GLAĐU
w-2-wp-207-import-1.png

Devet dana od početka štrajka glađu 4 anarhistička zatvorenika u Mexico Cityju, jedan je liječnik iz tima za nadgledanje pregledao druga Carlosa Lopeza "Chiva", zatvorenog u Reclusorio Oriente. Kada je stigao do vrata zatvora stražari mu nisu htjeli dozvoliti ulaz, objašnavanjući da nisu dobili nikakvu naredbu u vezi toga, ali uz inzistiranje solidarnih koji su pratili tim liječnik je ipak uspio ući.

Maria Gonzalesa još nije pregledala grupa liječnika, ali njegova obitelj nam javlja da ima bolove u trbuhu, vrtoglavicu i nervozu. Izgubio je 5 kila. Njegovi vitalne znakovi su i dalje stabilni. Nastavlja se maltretiranje i prijetnje stražara.

VIJESTI SA 7. DANA ŠTRAJKA GLAĐU

Jorge Mario Gonzalez: miran je, fizički umoran, ima vrtoglavicu, liječnici vrše pritisak za podvrgavanje infuzijama, što je on odbio.

Carlos López Marín: još je i dalje zatvoren na ulaznom odjelu, izoliran od ostalih zatvorenika, izgubio je 4 kilograma, zatvorska uprava vrši pritisak kako bi prekinuo štrajk, čak su mu ponudili bolje zatvorske uvjete.

Fernando Bárcenas: pati od umora i vrtoglavice, ali stanje je stabilno.

Abraham Cortes: budući da je već na početku štrajka imao vrlo malo kila, solidarni liječnici su izjavili da će ga vrlo pažljivo pratiti, pati od bolova u stomaku prije početka štrajka.

INICIJATIVE SOLIDARNOSTI

Ujutro 2. oktobra izvješen je transparent u znak solidarnosti sa štrajkom glađu ispre liječničke zgrade zatvora u Tepepanu, gdje je zatvoren Mario Gonzales. Uzvikivani su slogani, a još jedan transparent obješen je na most.

7. oktobra održan je prosvjed solidarnosti sa štrajkom glađu anarhističkih zatvorenika, ispred sjevernog ulaza u muški zatvor.

U 14:30 održala izvješeni su transparenti i krenula je povorka, najprije ispred ulaznih vrata a zatim ispred ulaznih okretišta zatvora kako bi medicinski tim mogao ući i posjetiti drugove Fernanda i Abrahama.

Nakon par minuta upravitelj zatvora je došao da razgovara s prisutnim drugovima i dozvolio je da liječnik pregleda drugove.

U očekivanju informacija o zdravstvenom stanju naših drugova dijelili smo lekte s ifnormacijama o štrajku. Liječnik nas je izvjestio da su dobro, snažni, u šestom danu štrajka glađu, mada je situacija malo delikatna jer su započeli štrajk s vrlo malom kilažom. Abraham je patio od upale probavnog sustava zbog čega je smršavio već prije par tjedana, prije početka štrajka. Liječnik je rekao da bez obzira na sve drugovi se nalaze u dobrom stanju. Obojca se nalaze u ćeliji, sami, i s te strane su vrlo mirni.

Probuđeni su u jedan i u dva ujutro, a zatim u 5 zbog "pregleda", ali očigledno je da se radi o maltretiranju kako ne bi mogli dobro spavati. Fernando je između ostalog raspravljao s liječnikom koji je postavljao pitanja Abrahamu. Tokom rasprave upleo se i jedan stažar koji je uhvatio za vrat Abrahama i koljenom ga udario u bok.

U međuvremenu je solidarnom liječniku dozvoljeno da posjeti drugove kad god to bude smatrao shodnim.

Izvor: abajos los muros via RadioAzione