Titolo: CATANIA [ITALIJA]: JEDNA NEDJELJA UOBIČAJENE REPRESIJE
w-2-wp-204-import-1.png

Smatramo da vrijedi ispričati još jednom kakve su svinje stražari.

Ometajući tišinu jednog mirnog nedjeljnog jutra dva su se vozila zaustavila ispred doma roditelja jednog druga i dva su policajca pozvonila na vrata. Izlika je obavijest na teret sina koji, poznato je, već godinama živi na drugoj adresi, što su roditelji odmah rekli pandurima.

Pošto je u roku od više od godinu dana bilo mnogo takvih posjeta, drug je već bio otišao na policijsku stanicu s roditeljima i grupom solidarnih da bi objasnio svinjama iz DIGOS-a [politička policija, nap.prev] kako zaista više nema smisla da ga traže na toj adresi.

Osim toga, prije nekoliko dana druga je već bila zaustavila policija u jednom gradu na sjeveru Italije, koja je u tom trenutku imala priliku da ga obavijesti o optužbama za koje se tereti.

Nakon što su roditelji naglasili da sin ne živi tu već godinama, panduri su se razljutili i zatražili arogantnim i autoritarnim tonom njihove dokumente. Roditelji su naravno odbili (ali kako: dokumente u našoj kući?) te su ocu zaprijetili odvođenjem na policijsku stanicu, da će biti prijavljen za pružanje otpora i sakrivanje identiteta.

Kao rečeno: između pogleda roditelja i susjeda, koji su se već bili okupili na ulici, stigla su još dva vozila pojačanja i odvela oca.

Na policiji je neformalno ispitan o aktivnostima svoga sina i stavljen pod pritisak, izvlačeći stvari iz osobnog života.

Budući da je otac upoznat s određenim pandurskim taktikama, jedino što su od njega dobili bio je odrješit odgovor ovog tona: "moj sin je velik i vakciniran, ali usprkos tome ako se vi usudite dirnuti mu i samo jednu vlas na glavi ja ću svim svojim snagama nastojati držati vas za guzicu objema rukama".

Nakon više od dva sata neugodnog društva otpušten je uz doček obitelji i nekoliko solidarnih koji su se u međuvremenu bili sakupili ispred stanice.

Ovo su zasigurno uobičajene taktike zastrašivanja koje koriste snage reda. Zastrašivanjem i vršenjem pritiska na obitelj stvaraju stresne situacije kako bi se osobe bliske drugu/arici udaljile od njega/nje ili ušle u konflikt.

Jasno je da svaki drug zna da će prije ili poslije panduri pokucati na njegova vrata i spreman je suočiti se s posljedicama svojih izbora.

Ali ne može se tolerirati da budu i druge osobe neposredno upletene u represiju, koje su u svom životu počinile drugačije izbore, samo zato što su rođaci ili prijatelji.

U Cataniji, za oko mjesec dana, odvit će se dva dana protiv zatvora i represije, i očigledno je da inicijativa koja naglašava i vodi raspravu o tim temama vrlo smeta vlastima. Ali ne dešava se to samo u Cataniji, ne dešava se samo anarhistima: prije nekoliko dana u Firenzi, pripadnika pokreta za stan, dok se vraćao sam u okupiranu zgradu, okružilo je desetak pandura u civilu, prijetili su mu, pretukli ga i odveli na policiju.

Na svakome od nas je da spriječi da se takve stvari lako odviju.

Neka solidarnost ne ostane samo riječ!

Ponedjeljak 13. oktobra u 18 sati naći ćemo se na trgu Odeon (ispred Grčkog Kazališta) kako bi izrazili svu našu podršku drugu i njegovoj obitelji.

U međuvremenu navodimo kontakte lakeja države, da ih korisno iskoristite...

Trg S.Nicolella br.8

Tel 095/7367533

Fax 095/7367523

Catanijski anarhisti

Izvor: RadioAzione