Titolo: BRISTOL [UK]: NAPADNUTA ARMY CADET* (29.08.2014.)
Argomenti: Rivendicazioni, UK
w-1-wp-171-import-1.png

Izveli smo akciju u zgradi u vrijeme priprema za NATO samit koji će se održati u Newportu, kako bi nastavili svoje ratno profiterstvo prikriveno dobronamjernim međunarodnim održavanjem mira. Da budemo jasni, "mir" koji oni žele održati je onaj koji pripada kapitalističkom poretku: "mir" proizvodnje, potrošnje i poslušnosti.

NATO-va retorika demokracije i ljudskih prava prikriva njegovu agresivnu kolonizaciju kada se kreće područjima koji su od strateške važnosti za kontrolu resursa i politike. U međuvremenu, na "domaćem frontu" uloga gušenja "unutarnjeg neprijatelja" je sasvim očita. NATO je, svjestan ustanka koji se rasplamsao tokom "Arapskog Proljeća", baš ispod mediteranske granice, iznio koncept naslovljen "Urbane Operacije u 2020. godini" u kojem predviđa "scenarije oružanih snaga manualno angažirane u gušenju pobuna siromašnih u predgrađima velikih zapadnjačkih gradova". Moći očevidno usavršavaju taj tip protu-ustaničkog konflikta, kao i međunarodne vojne konflikte u mračnijoj budućnosti budućih društvenih kolapsa, ekonomskih i ekoloških katastrofa.

Izabrali smo bazu Army Cadet na sjeveroistoku Bristola i zapalili 1 vozilo i 1 minibus, da bi pokazali jedan od načina na koji funkcionira militarizacija u tvornici svakodnevnog života. Posljednjih je godina školska povjerenica Elizabeth Sidewell predložila da bi svaka škola trebala imati kombinirane Cadet snage kako bi "pospješili svakodnevni kontakt između oružanih snaga i mladih, te utjecaj na potonje", da bi se zajamčila neprekidna podrška stanovništva. Prisustvo vojske čak i u školama predstavlja se kao najobičniji dio "zajednice", a natjecateljski duh, disciplina i poslušnost kao nužne karakteristike.

Iskazujemo solidarnost onima koji su okupirali ulice prije 3 godine, augusta 2011., kao i svima onima koji su nedavno sišli na ulice Fergusona, još jedno područje koje se danas nalazi pod vojnim tretmanom. Nakon tih ustaničkih trenutaka vlada je odlučila pojačati broj kadeta i vojnu prisutnost u odgoju općenito, kako mlade osobe ne bi postale problematične i "antidruštvene". Škola Phoenix u Oldhamu, vojne akademije i druge su sve izrazi navedene promidžbe slijepe discipline i nacionalizma.

ZAPALIMO VOJSKU!

Nasumični Anarhisti

Izvor: 325

<em>*Army Cadet Force je britanska dobrovoljna omladinska organizacija koja nudi vojne treninge, promovirajući disciplinu i građansko društvo dečkima i djevojkama između 12 i 18 godina. Mada je financira Ministarstvo obrane ACF nije dio britanskih oružanih snaga, no neki od kadeta kasnije uđu u njih a brojni vođe organizacije bili su njeni kadeti.

</em>