Titolo: ZADAR [HRVATSKA]: III. DIY HCPANK INTERMEZZO , 06.08.2014.
w-1-wp-165-import-1.png

<strong>

Dok ljeto luduje, a mašine privatnih feuda i državnog kapitala pretvaraju more u otrov, a obalu u monolitne betonirane površine, dok noć miruje, a sluge i vlast pretvaraju grad u elitnu destinaciju, u igri vrijednosti i vlasništva u lažima nacionalističke mitomanije, u smjeni bogatstva i siromaštva pod nišanom biznisa, stanovništvo se rastjerava bez oružja. U srijedu 6.8. veselit ćemo se i smijati do suza, a kada smijeh stane sa suzama ćemo potopiti grad u kojem nestaje svaka radost življenja.

</strong>

Kapetanski park! Upad je 25 kuna, svi troškovi idu bendovima, za hranu i gorivo. Vidimo se!

Bernays Propaganda su skopjanski new wave/post punk bend, s jakom plesnom podlogom, čvrstim bubnjanjem, dominantnim bas linijama na koje se nadograđuju slojevi gitarskih dionica, te karakterističnim i snažnim ženskim vokalom. Nastali pod utjecajem Fugazi, Submission Hold, Gossip i Gang of Four, sa snažnim uporištem u diy punk priči, Bernays Propaganda su politički angažirani, s britkim tekstovima i misterioznim šarmom koji drsko pogađa baš tamo gdje treba – kontra zlonamjernih političara i represivnih društvenih normi! Jedan od najaktivnijih balkanskih bendova, iza sebe imaju bogatu diskografiju, a od ove godine se mogu pohvaliti i dvomjesečnom turnejom po Americi.

Modern Delusion su novi bend iz Zagreba, od strane ljudi koji su svirali (ili još uvijek sviraju) u bendovima kao Welcomin' Committee in Flames, Dykkemann Family i Black Gust. Sviraju pank kojeg predvode synth dionice i dva vokala potpomognute garažnim gitarskim riffovima i napetim post-punk ritmovima. Iako aktivno sviraju manje od godinu dana, do sad su izdali demo kazetu i split singlicu s beogradskim Chresus Jist.

Aggrenation iz Gotheburga, klasična švedska škola d-beat panka koja je do sad dva put sudjelovala u split izdanjima sa pulskim bendovima, Nulla Osta i Homo Homini Lupus. Dolaze u Zadar nakon nastupa na Monteparadisu, a svi koji štuju Anti Cimex, Meanwhile i Totalitär bi trebali dignuti pesnicu u zrak u ritmu klasičnog skandinavskog käng panka!

Izvor: Infoshop "Iskra"