w-1-wp-115-import-1.png

"Topli i bratski zagrljaj svim drugovima koji održavaju na životu sjećanje na našeg brata Angryja i koji su solidarni s nama, koji riskiraju da bi širili propagandu djelom. Snažan zagrljaj svakome od vas, ovdje u Čileu ili Argentini, Turskoj, Njemačkoj, Indoneziji i na svakom području dalekom i bližem. Vaša djela doprinose vatri koju nosimo u sebi. Naša srca su sa vama." </quote>(Riječi Alfonsa i Hermesa s odjela Maksimalne Sigurnosti, nekoliko tjedana prije otpuštanja iz zatvora)

U petak 13. juna obranom Hermesa i Alfonsa, na 1. kaznenom sudu u Santiagu, odvilo se suđenje po skraćenom postupku protiv drugova koji su osuđeni na pet godina zatvora, to jest na maksimalnu kaznu, ali uz pogodnost intenzivne uvjetne slobode. Drugovi su prihvatili optužbe za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i oružanu pljačku. Duboko se zahvaljujemo grupi narodne obrane na obavljenom poslu.

Želimo širiti i podijeli radost koju smo osjetili vidjevši našu braću ponovno na slobodi, i zahvaljujemo se svim drugovima, i drugovima čitavog svijeta, koji su izrazili solidarnost i podršku živim riječima. Posebno želimo zahvaliti našim drugovima koju su pridonijeli širenju i upoznavanju njihove situacije u zatvoru različitim sredstvima, drugovima koju su nam dali prostor za komunikaciju i prekidanje izolacije, biblioteci Hiedri koja je poslužila kao središte za prikupljanje, drugovima koji su donosili svoje doprinose i svoja pisma koja su svakog tjedna stavljana u pakete.

U svakom slučaju zahvaljujemo svim drugovima i braći koji su svojim djelima svih oblika aktivno bili solidarni protiv zatvora, jačajući ideju o uništenju izrabljivanja i nadmoći, gradeći u sadašnjosti svijet bez autoriteta.

Na kraju, u ovih šest mjeseci zatvora Alfonsa i Hermesa pratio je tužan i gorak okus borbe, bol zbog smrti koja je pogodila sve nas. Angry, tvoje fizičko odsustvo je nenadomjestivo, ali kroz borbeno sjećanje uvijek si prisutan u borbi protiv autoriteta. Sjećati se tebe je zadatak svakog druga na svijetu ako osjeti i želi. Tebi, Mauriju, Jonnyju i svim palim drugovima, sjećat ćemo se vas putem djela i akcija kojima je cilj uništiti ovaj poredak izrabljivanja.

Uništimo medijski cirkus koji opravdava osvetu moći:

Aktivna solidarnost s drugovima Freddyjem Fuentevillom, Marcelom Villaroelom i Juanom Alisteom.

Proklete ćelije zatvaraju njihova tijela, ali ne i njihov neobuzdan duh, neprijatelj moći: Sol Farias Vergara, Carlos Gutierrez Quiduleo, Hans Niemeyer, Alejandro Astorga Rene Sanhueza, Jorge Mateluna, Francisco Solar, Monica Caballero, Nicolas Olivares i svi drugi zatvorenici društvenog rata. Prisutni!

SEBASTIAN "ANGRY" OVERSLUIJ SEGUEL ŽIVI U SVIM SRCIMA KOJI SE BORE ZA SLOBODU!

Izvor: RadioAzione