Titolo: SANTIAGO [ČILE]: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA PALJENJE POLICIJSKE KUĆICE
w-1-wp-106-import-1.png

S MAURICIOM MORALESOM U USTANIČKOJ BORBI, 5 GODINA OD NJEGOVE SMRTI U AKCIJI.

SA SEBASTIANOM OVERSLUIJOM U SJEĆANJU I PROPAGANDOM DJELIMA

Anarhistički napad je izraz dostojan naše želje za slobodom.

Naspram reformističkih zahtjeva za "umanjenjem represije" o "protiv zlouporabe moći" mi prelazimo u direktan napad revolucionarne ilegalnosti, izražavajući gorivom naših zapaljivih naprava činjenicu da se možemo osjećati samo dostojnima za napad na represiju, kao dijela borbe za uništenje moći i njegovih autoritarnih oblika života.

Napravili smo zapaljivu napravu s električnim mehanizmom tajmera, koju smo postavili ispod policijske kućice u trgovačkoj četvrti Santiaga.

Nažalost, plamen naše želje za slobodom nije uspio postići svoj cilj, iz štampe smo doznali da je našu napravu deaktivirala policija koju su obavijestili građani.

No, jedno novo iskustvo zavjere među drugovima je stvoreno između nas da bi se nastavila borba, zato što naša sloboda ne može čekati, ne traži dozvole i ne prihvaća uvjete, a na groblju modernog ropstva perspektiva napada je i dalje aktualna, zato što je potrebna i neizbježna pošto smo svjesni da je naš neprijatelj složen i brutalan model života kojeg podržavaju institucije, predstavnici i odnosi moći.

Anarhistički napad je, za današnje uvjete premoći, Realna mogućnost eksperimentiranja SLOBODE, lomeći paradigme "budućeg društva" kroz djelovanje u sadašnjosti, putem antiautoritarne zavjere organizirane među srodnima.

Zato što je najslobodniji trenutak zavjera za nasilno djelo protiv moći, zato što je najrealnije dostojanstvo borba protiv autoritarnog društvenog poretka. Tako shvaćamo razvoj naših sposobnosti i svojstava putem destruktivne akcije i neformalne organizacije među srodnim anarhistima.

No, naša sloboda se nastoji proširiti i anarhija se ne može svesti samo na egzistencijalno iskustvo, zato izbor našeg cilja - policijska kućica - odgovara potrebi širenja destruktivne akcije kao polazišne točke za povezivanje sa svakim tko je uvjeren u bezvrijednost reformističkog djelovanje, sa pričama o "boljem društvu", da bi proveli sate u očekivanju idućeg okupljanja ili dana "masovnog nasilja", ideje o iščekivanju koje samo odgađaju izgradnju horizonata slobode, podržanih raznovrsnim napadima u ovoj borbi protiv moći.

Tražili smo suučesnike, a ne sljedbenike, pokušavajući ući u scenarij konfliktualnosti i aktivnog antagonizma sa moći, prekidajući normalu društvenog mira, iskačući iz mraka ustaničkom praksom koja ne želi nestati dok postoje moć i vlast.

Želimo izgraditi našu REALNU antagonističku zajednicu koje će preuzeti život u vlastite ruke uništavajući tok života potčinjenog igri mentalnog ropstva, i doprinijeti širenju slobodne svijesti koja uništava poslušnost i rezignaciju. Zato su DANAS rat protiv moći i neformalni napad među srodnima REALNI oblik za eksperimentiranje te obećane SLOBODE u jednom utopijskom svijetu koji nikada nećemo vidjeti.

Napredujemo i jačamo kao jedna zajednica u ratu kada istovremeno djelujemo kroz teoriju i akciju, neodvojive i ni jedna nije bitnija od druge. I u ratu protiv moći naš prijedlog je i dalje neformalan organizacija između srodnih za akciju i njene mnogobrojne oblike, i naš jasan poziv ostaje uvijek na organiziranje napada usmjerenih na institucije i osobe koje rade za njih te podržavaju moć i društvenu kontrolu, uključujući i sve stranke aktualne progresivne vlade, kao i Komunističku stranku koja je na prvomajskim prosvjedima pokazala svoje pravo lice napadima na zamaskirane.

Pozdravljamo sve anarhiste i mlade pobunjenika koji prekidaju iščekivanje i prijelaze u napad različitim djelima propagande ili požara. Pozdravljamo ustanike koji se organiziraju da bi izvršili napade požarom potvrđujući anarhističke ideje, ili koji iz svojih škola silaze na ulice da bi podigli barikade i sukobili se s policijom provocirajući je i napadajući. O vlastitoj projekciji, o angažmanu i istrajnosti ovisi povijesni kontinuitet anarhističkog ustanka na ovom teritoriju, kojim danas vlada demokratska elita koja je usvojila vođe društvenih pokreta da bi održala na životu sistem dominacije, reproducirajući u svojim reformama i jeziku zahtjeve svih onih naivnih koji su vjerovali u iluziju izmijene društvenih institucija kao rješenju svih njihovih problema školstva, rada i okoliša.

Drugovi, u napad! Uz projektualnost i uvjerenost, zato što neprijatelj nema milosti za nas.

POSEBNOM SNAGOM POZDRAVLJAMO DRUGOVE ZATVORENE ZA SLUČAJ SECURITY, NEKOLIKO DANA PRIJE KRAJA SUĐENJA ZA NAPAD NA BANKU I UBOJSTVO JEDNOG ODVRATNOG PANDURA.

Posvećujemo našu akciju drugovima zatvorenima, na suđenjima i mučenima u zatvorima diljem svijeta, kao čin solidarnosti sa svima onima koji nastavljaju borbu unatoč pokušajima moći da fizički i mentalno uništi svoje neprijatelje. Pozdrav drugarice Monica Caballero, Francisco Solar, Hans Niemeyer, Tamara Sol, Babis Tsiliandis, Nikos Romanos, Andreas, Spiros, pozdrav našim drugovima iz Zavjere Vatrenih ćelija (Grčka), Nicola, Alfredo, Adriano i Gianluca (Italija), Marco Camenish, Pombo Da Silva, Marie i Eric (USA), Carlos, Fallon i Amelie (Meksiko) i pozdrav svim zatvorenim anarhističkim revolucionarima koje je zatočila moć.

TOTALNI RATI PROTIV SVAKOG AUTORITETA.

Zavjera za napad "Mauricio Morales" / Srodni u Crnoj Internacionali

Čile, juni 2014.

Izvor: RadioAzione