Titolo: RIM (ITALIJA): TAJNE SLUŽBE PRIJETE ANARHISTIMA
Argomenti: Italija, repressione
w-7-wp-76-import-1.png

Jučer, 20.05.2014., nešto prije 13, čim sam izašao s posla i nakon što sam upalio skuter da bih se vratio kući, približila mi se jedna žena. Mislio sam da traži neku ulicu, no nakon što mi se obratila mojim imenom i prezimenom, predstavila se, malo sramežljivo, kao pripadnica tajnih službi. Ljubazno me zamolila da joj posvetim samo par minuta kako bi mi predložila jedan posao... odbio sam i uzvratio, ne dozvolivši joj da išta nadoda, prijedlog pošiljatelju na nešto manje pristojniji način; čim sam krenuo zamolila me vičući da je saslušam, izgovarajući ime jednog druga s kojim se družim, tvrdeći da im on već nudi neke usluge... što se toga tiče koristim ovu priliku da izrazim moje poštovanje, naklonost, povjerenje i solidarnost osobi kojoj su namijenili navedenu podlost.

Ništa novo, naravno, da mi se nije, nekoliko ulica od kuće dok sam čekao na semaforu, približio skuter s 2 mladića, s kacigama i sunčanim naočalama, koji su mi uperili pištolj ispod pazuha i više puta povukli okidač. Jasno, bio je bez metaka, inače ne bih sada bio ovdje. Samo nekoliko sekundi kasnije otišli su u drugom smjeru, jamčeći mi pritom da idući put pištolj neće biti prazan.

Potvrđujem da nemam namjere nestati iz sredine, da ne planiram putovanje i da mi ne pada ni na onkraj pameti samoubojstvo. Pišem da sebe zaštitim i da obavijestim drugove, potvrđujući moj odlučni i beskompromisni anarhizam. Iskreno rečeno, ne mora baš postojati veza između ta dva slučaja, tip s pištoljem nije rekao ništa drugo osim ono što sam već napisao, ja nemam problema ni sa kim, nikakvih, osim uobičajenih antipatija, ali nezamislivo je da se ove pretvore u oružanu prijetnju. Dakle, ili su stvari povezane ili su me neke nepoznate osobe zamijenile s nekim drugim...

To je ukratko ono što mi se desilo, trebalo bi se zamisliti nad tim i dobro raspraviti o takvim i drugim dinamikama represivnih aparata, u međuvremenu logika savjetuje da kada se nešto slično desi treba što više širiti informacije o takvim gnjusobama.

Ostajte mi zdravo..

Izvor: RadioAzione