Titolo: BERLIN [NJEMAČKA]: ZAPALJENA TRI VOZILA TVRTKE BOSCH (15.03.2016.)
w-7-wp-705-import-1.png

Berlin, 15. marta 2016.

Za jačanje otpora protiv europskog režima granica poželjno je barem spomenuti koordinaciju među militantnih i anarhističkih grupa. Između brojnih poziva iz ustaničke sredine prepoznali smo važnost teksta koji se, uz ostale, pojavio u Zeck 190 "Sabotirati tvrđavu Europa - sposobni smo", pošto su prijedlozi konkretniji u odnosu na druge brojne apele.

Tvrđava Europa funkcionira samo ako se okreće i najmanji od njenih kotačića. A Bosch Sigurnost je jedan od tih kotačića. Sa svojom nadzornom tehnologijom Bosch [npr. Bosch Sigurnosni sistemi Hrvatska, nap.prev.] pridonosi lovu na nepoželjne prognanike i podržava mjere koje nameće državna politika, kao što je "maksimalan broj" i zatvaranje granica.

Bosch je vrlo napredna u proizvodnji tehnika nadzora. Tehnike nadzora koje se koriste na granicama, u zatvorima, na aerodromima i na željezničkim stanicama. Uz postojeće nadzorne kamere, Boschove IP-Videokamere kontroliraju i osjetljive zone kao što su Eurotunel i Connewitzer Kreuz. Za rukovođenje kamerama koristi se Bosch Video Managment System BVMS. Uz Video Recording Manager (VRM) i Automatic Network Replenishment Technologie (ANR), BVMS jamči trenutno pohranjivanje snimki u slučaju prekida mreže i u potpunosti su na raspolaganju čim se mreža vrati u funkciju.

Da bi zadovoljili pohotu ljudoždera, navedena je tehnologija unaprijeđena i koristi se za još podmuklije stvari. Ta uvijek vidljiva tehnologija trebala bi nas zadržati u iluziji javne sigurnosti i društvenog mira. Ne samo da je posljednjih godina na svakoj granici ubijeno i pokopano na stotine osoba. To se više ne može zataškati. Bosch to može direktno pratiti, senzori pokreta na ogradama ili sofisticirane telekamere koje prenose incidente izravno odgovornima.

Mada Bosch ne proizvodi klasično oružje, ipak proizvodi sisteme nadzora, a čak i elemente za bespilotne letjelice, tenkove ili Frontexove brodove.

S tri dimna stupa u različitim dijelovima Berlina, prošle smo noći simbolizirali prolaznost i ranjivost moći i njenih alata - tri Boschova vozila više neće doprinositi društvenom ratu.

Jedno kraj BCC, gdje se ove godine održavo "Europski kongres policije". Gdje se državne agencije za projekte spajaju s industrijskim profiterima kako bi odbijanje prognanika i represija bili unosniji. Na policijskom kongresu Bosch je sponzor, izlagač i partner. Na ovogodišnjem pandurskom kongresu informirali su, između ostalog, o zadaćama Frontexa u graničnim kontrolama. Tako da Bosch nije samo profiter logike rasističkog izrabljivanja, nego i izravno odgovoran za projektiranje i realizaciju, zato savršena meta za naše napade.

"Veoma hitno: sabotaža važne infrastukture na štetu ekonomije i mogućnosti funkcioniranja tvrđave Europa je imperativ momenta.

Potičemo na aktivnu pomoć pri bijegu i udomljavanju ilegalnih prognanika.

Potičemo na sabotažu svih oblika vojne opreme i svake vojne proizvodnje.

Potičemo na hakiranje svake vojne komunikacije, na svjetskom nivou.

Potičemo na ciljane atentate na naciste i njihove strukture, da bi imobilizirali njihove snage kako bi zaštitili leđa prognanicima i svima koji ih podupiru.

Potičemo na atentate na svaki oblik autoriteta kojem je cilj selekcija osoba na temelju ekonomske koristi i izbacivanje suvišnih.

Potičemo na atentate na infrastrukturne instalacije svake vrste, koje predstavljaju sredstvo i cilj održavanja normalnosti i reda, i koje jamče povezanost i funkcioniranje tvrđave Europa, kako prema unutra tako i prema vani.

Uzdrmati i sabotirati tvrđavu Europa u njenom ekonomskom funkcioniranju.

Potičemo na subverzivnu podršku navedenih aktivnosti i na solidarnost u slučaju represije.

Sakrit ćemo prognanike i zajedno stvoriti nove prostore, naučit ćemo odlučno štiti te prostore, izrezat ćemo rupe u ogradama - konkretno i u prenesenom značenju."

Izvor: Alcuni anarchici udinesi